Köttlobby ligger bakom LCHF….

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4059
  AvatarMajk
  Deltagare

  Hörde något intressant på radion idag om att LCHF inte är miljövänligt eftersom det ökar konsumtionen av nötkött vilket inte ur ett miljöperspektiv är särskilt bra. Vidare verkar det som, efter SR granskning, att det är diverse köttorganisationer som ligger bakom LCHF… Vad tror/tycker ni? 🙂

  läs mer här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4668672

  #63049
  Avatarelsabelsa
  Deltagare

  Jag personligen struntar i vem som betalat för forskningen. Resultaten talar ju för sig självt. Men någon miljöpåverkan vill jag inte göra.

  #63054
  AvatarMajk
  Deltagare

  Nu har jag inte läst boken som denna ”nyhet” baserar sig på… Är det transporterna, energin det går att hushålla kossor eller för att kossorna fiser? Kör ju miljöbil 🙂

  #63039
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Det är klart att livsmedelsföretagen använder sig av LCHF som marknadsföringsknep eftersom det är så populärt men att det skulle vara livsmedelsindustrin som ligger bakom LCHF tror jag inte en sekund på.
  Att det även har en inverkan på miljön är säkert sant men att så, skörda och bespruta olika växter med maskiner har ju även det en stor inverkan på miljön. Om kor och grisar och andra djur fick gå runt i sin naturliga miljö så tror jag inte att det skulle vara ett så stort problem.

  #63042
  AvatarVodo
  Deltagare

  tja…fattar inte vad de härjar om. Man ska INTE äta mer kött på LCHF utan ha en högre ANDEL fett i kosten. Alltså kolhydrater ersätts med fett.

  För övrigt kan man, som vanligt, läsa bra på kostdoktorn.se och http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/BlogID/14/Default.aspx

  #63041
  AvatarVodo
  Deltagare

  jo och är man intresserad av att fördjupa sig i ämnet tycker jag att man bland annat kan läsa Vegomyten tex
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172411872

  #63046
  AvatarGohper
  Deltagare

  Rätt Vodo, och som följd så kommer man att äta mindre mängd totalt. Därmed blir miljöpåverkan mindre.
  Dessutom är ju griskött mer ”lchf-mässigt” än nöt.

  Vår överkonsumtion av mat är nog ett större problem för miljön, speciellt överinköpen, dvs mat slängs.
  När maten slängs blir nyttan noll, men den negativa miljöpåverkan är den samma.

  Dessutom borde det inte jämföras per kg utan per kCal eller 1000kCal.
  Jag gjorde en liten snabb-räkning, bara för att se vad det blev, de hopslagna är svårt, vilka har de valt in tro?
  Visst nöt och växthusgrönsaker står ut, men det gör även baljväxter. Och man undrar varför man räknar med skogsskövlingarna i Brasilien (”Brasilieh”, kan journalisterna inte stava, och är de så inkompetenta att de inte ens kan använda ett rättstavningsprogram innan de publicerar?), man ser ju trots allt till att få kött som inte har ätit soja, gräs ska det vara!

  #63040
  AvatarVodo
  Deltagare

  Intressant och tänkvärt från kostdoktorn 🙂 http://www.kostdoktorn.se/vilken-mat-ar-varsta-miljoboven

  #63045
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  haha, var är bananmannen jacob?? =)

  #63047
  AvatarEggkvarn
  Deltagare

  Hörde om det där av en kompis.

  Det största miljöproblemet vi har är inte köttkonsumtion, det är snarare att vi är på tok för många människor. Dessutom, kossan är ett djur framtaget av människan och dess urform finns inte kvar (Uroxen). Finns inte en chans att man kan låta en ko gå vild i sin naturliga miljö eftersom dom inte har någon, i alla fall inte i vårt avlånga land. Grisarna har det lite enklare, deras urform finns lite här och var i Sverige och trivs utmärkt.
  Hönan är liksom kossan framtagen (framavlad) av människan. De hönor som ni förmodligen äter ägg ifrån har faktiskt bur som naturlig livsmiljö, de höns man hade på torpet för 100 år sedan är inte ett dugg lik dagens höna. Hönan är en biologisk maskin, äggen vi får i oss är inte heller någon avkomma eftersom ingenting ännu utvecklats i det. Förr lade hönan årets första ägg kring påsk och upphörde med det under senhösten. Idag, tack vare avel, lägger en höna i regel 5 ägg i veckan under hela året. Teknikens under.

  Mjölken måste däremot ses som kalvens föda eftersom mjölken är en produkt av dräktighet. (Vi dricker ju inte särskilt mycket mjölk vi LCHF'are)

  Nog med off topic.

  Skyller det hela på journalister och de som hävdar att de har bättre moral än alla andra, jag bryr mig inte. Hade människan varit vegetarian i sin natur hade vi fortfarande levt i afrika och våra förfäder hade förmodligen aldrig klättrat ned från trädet. Miljön är inte människans största problem, människan är sitt eget.

  #63053
  AvatarMajk
  Deltagare

  Det verkar som denna ”nyhet” kommer i cykler… ungefär när Aftonbladet eller Expressen inte har något särskilt att skriva om så kommer ”De tjänar mest i din kommun – HELA lista”… 🙂

  #63052
  AvatarMajk
  Deltagare

  Anna Bäsen ”medicin reporter” på expressen bloggar om ”nyheten”… http://bloggar.expressen.se/medicinbloggen/2011/08/pinsamt-for-lchf-profeterna/

  #63051
  Avatarwar
  Deltagare

  Gjorde en tråd om detta igår !

  http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=4171.0

  För intresserade så börjar sändningen på P1 om 10minuter, dvs kl 16

  #63050
  Avatarwar
  Deltagare

  Jag tar gärna några lådor kött som kompensation för att jag förespråkar lchf

  #63044
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  haha, samma här war!!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.