Kramp av sockerfritt?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4283
  AvatarElinovious
  Deltagare

  Jag blev lite sugen på godis igår, och tanken slog mig att eftersom man inte ska äta socker när man äter LCHF, så kanske sockerfritt godis funkar? Jag köpte litegrann, och åt upp det utan problem. Men på natten vaknade jag av kraftig kramp i magen. En väldigt ”knipande” kramp, som jag aldrig haft i magen förut. Jag blev lös i magen och det gick över för stunden, trodde jag.. För senare idag så fick jag fruktansvärt ont. Jag kunde varken stå, ligga eller sitta och blev yr, kallsvettig och skakig. Nu när har jag lärt mig och vet vad konsekvenserna blir, så ska jag inte låta mig frestas så lätt igen.

  Men kan det vara godiset som utlöst detta, trots att det var sockerfritt?

  Tacksam för svar! 🙂

  #65745
  AvatarDizzy
  Deltagare

  Antar att det sockerfria godiset innehöll en hel del kolhydrater?! Har man inte ätit kolhydrater på ett tag kan magen reagera på det viset.

  #65746
  AvatarMynlen
  Deltagare

  även om det är sockerfritt kan godis innehålla en hel del andra kh. Men även ska du tänka på att sötningsmedel kan utlösa allt möjligt om man inte är an vid det…

  jag var väldigt förkyld nu i hegen, sög på sockerfri lakrtis. Kollade upp men den innehåll lika mycket kh av sötningsmedlet som det skulle ha gjort av socker.. Hm.

  #65748
  Avatarsophie_ek
  Deltagare

  sockerfritt godis tror jag innehåller en hel del laxantia oxå..

  #65747
  Avatarevise
  Deltagare

  Det är tydligen inte alls ovanligt att folk reagerar så på sötningsmedel, de kan ha en laxerande effekt. Jga tror t o m att det står en varning på påsen till sockerfritt godis…vissa i alla fall.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.