Kycklingfilégratäng med broccoli, grädde och två sorters ostar

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Recept Fågelrätter Kycklingfilégratäng med broccoli, grädde och två sorters ostar

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #759
  AvatarSnow
  Deltagare

  Jag hittade bara på något och så blev det supergott, enligt mina smaklökar…

  In med kycklingfileer i ugnen (kryddade med lite salt samt vilökspulver, vitpeppar lite cayenne och ingefära) Stek i 225 grader tills de får hyfsad färg.

  Under tiden har du kokat färsk broccoli (en kort stund) och sedan blandat i lite smör och salt. Du har oxå gjort en sås på grädde, en ganska liten bit grönmögelost samt Philadelphiaost med smak av vitlök och örter. Slutligen rör du ner en -två äggulor i såsen (beroende på hur fast du vill ha den) och kryddar lite extra om du så önskar(det gjorde jag).

  Placera ut broccolibuketterna runt kycklinfiléerna och häll över såsen, grädda i 15-20min.

  Mumma!

  #12232
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Låter väldigt gott! Tar man sedan kycklinglår istället för de magra filéerna blir det ännu bättre 😉

  #12237
  AvatarBettan
  Deltagare

  Låter mycket gott! Måste testas redan idag 🙂

  #12233
  AvatarAnnamon
  Deltagare

  Alltså, kycklinglår i en gräddsås skulle jag inte vilja äta… Mig veterligen är det väl oftast skinn på låren…eller tar du bort skinnet innan du steker dem då?
  Gör jag kycklinglår steker jag dem i ugn, så skinnet går att dra bort efteråt. Mina barn älskar skinnet men jag klöks bara jag tänker på att äta det! Men att hälla över en sås låter inget vidare,enligt mina smaklökar 😉
  Men receptet låter annars väldigt gott 🙂

  #12231
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Klart jag steker kycklinglåren (och vingar o klubbor o ben o hel kyckling) med skinnet på. Det är ju i skinnet som fettet o smaken sitter, det vill jag inte bort!
  Jag tycker det är jättegott att hälla sås på vilka feta kycklingdelar som helst. Enda nackdelen är att det krävs viss skicklighet med kniv o gaffel 🙁
  Dina barn har god smak 😉 skinn o ben är en naturlig del av kyckling som är ett stort inslag i den naturliga LCHF-kosten. Matbudgeten blir ju lite lägre också om man kan äta allt på fågeln.

  #12236
  Avatarevelinas
  Deltagare

  Mmmm det vattnas i munnen när man tänker på skinnet på kycklingen! 😀 Speciellt med t ex chili o smör på! 😀

  #12234
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Tusen tack för receptet! Ska provas!

  Jag kan inte heller äta kycklingskinn men det funkar fint att dra av det och steka valfria kycklingdelar i ugnen som vanligt, släng på extra smör bara. 🙂 Önskar att jag gillade skinn men för mig är det samma som med pepparrot, kesella, strömming och rå vitkål – vissa grejer kan jag helt enkelt inte lära mig att tycka om.

  #12235
  Avatarulfons
  Deltagare

  Låter kladdigt med kycklinglår, dom vill man ju gärna äta med händerna. Men i övrigt lät det skitgott, ska nog prova det.

  #12238
  AvatarKickili
  Deltagare

  När jag har ide torka så brukar jag gå in här och läsa för att få inspiration. Tack för detta recept, kycklingen står i ugnen nu 😛

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.