Lägger ni upp kosten spontant eller följer du matshema?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Lägger ni upp kosten spontant eller följer du matshema?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5909
  Avatarkitkat_h
  Deltagare

  Efter att ha läst några bilagstidningar med LCHF finns där oftast veckosheman. Är det många som följer sådana här? Vad tycker ni? Skönt att inte behöva tänka/planera eller känns det trist att inte kunna välja mat spontant under dagen?
  Vill bara höra folks erfarenhet:rolleyes-smiley:

  #90618
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Planera den efter hur du trivs med att äta och med vad som passar in i din vardag.
  Personligen gör jag det gärna enkelt. En måltid på kvällen bara. Tar bara mycket tid att greja med mellanmål och allt vad det heter när man är ute på äventyr.

  För att ge ett konkret råd så.. Gör det enkelt, övertänkt gör det bara svårare än vad det är 🙂

  #90617
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Frukost och ev. mellanmål planerar jag inte, men däremot sätter vi oss ner en gång i veckan och planerar middagarna. Egentligen är det mest utifrån ett ekonomiskt syfte, så att vi storhandlar allt vi behöver på en gång utifrån en ingredienslista och inte springer till affären och spontanhandlar fem gånger. Sen väljer vi bara dagens middag från maträtterna från listan.

  #90620
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Det blir vad ag hittar när jag rotar i hyllorna i affären. Häromdagen hittade jag riktig tysk kabanoss med 1,5g kolisar, köptes och grillades i min lilla elgrill på balkongen.

  #90619
  Avatarpoppiloppan
  Deltagare

  Oftast försöker jag ha en hyfsad framförhållning, inte bara för att få koll på kh utan för att det måste handlas och förberedas innan för att det ska löpa på smidigt. Med jobbet, två kids som ska hämtas från förskolor och en middag som snabbt ska hamna på bordet vore det typ omöjligt att få till nåt vettigt på vardagarna om vi inte hade planerat lite innan.

  #90621
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag har vissa baslivsmedel i kylskåpet som jag älskar. De kompletteras med saker som jag handlar utifrån ”suget” för stunden efter vad andan faller på. Tillåter mig äta endast livsmedel med 0-2 kh per hektot och max 5 i undantagsfall. Jag tycker att veckoscheman är totalt onödiga för mig som försöker avvänjas för att ha maten i fokus. Jag lägger hellre tiden på andra saker och är inte heller någon gourmemänniska. Alltså jag spontanväljer mat…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.