Läkarreaktioner!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2752
  lousiie
  Deltagare

  Tjenna!

  Ska på en hälsokontroll om ett tag – tänkte det kan vara bra att kolla hur det står till med kroppen eftersom man ändå har bytt matvanor osv. Är det någon som gjort detta och som fått nån jobbig reaktion från läkaren? Läste i en tråd (tror det var perjoh som kommenterat det) att läkaren blev helt till sig och ville ge honom en remiss till en dietist som kunde ”lära ut” vad man egentligen ska äta. Själv är jag säker på att lchf är rätt för mig, men vill inte ha någon jobbig diskussion om huruvida lchf är bra eller ej. Vågar man erkänna att man äter lchf eller ska jag se vad hälsokontrollen säger? Kan ju vara ett kul experiment också 8)

  #42758
  evise
  Deltagare

  Jag hade berättat….speciellt med din fina viktnedgång. Den läkare som har ngt att motsätta sig emot i det läget beter sig aningens korkat skulle nog jag tycka. Sedan behöver du ju inte bemöta ett ev negativt mottagande……säga bara att du mår bra och trivs och så är det bra med det…….du är ju fri att äta precis vad du vill 🙂

  Men samtidigt förstår jag att du frågar, tänk om proverna visar ngt neativt som kopplas ihop med att fett är farligt, då blir det kanske svårt att argumentera för.

  Men jag hoppas verkligen att allt är bra,mest för din skull men även för kostens skull 😀

  #42755
  agnetasch
  Deltagare

  Tala om att du har gått ner i vikt o vilken metod du har använt. Om proverna skulle visa förhöjda blodfetter är ju läkaren inte dummare än att h*n förstår att det är en tillfällighet medan du äter LCHF.
  Du behöver inte ens ha några förhöjda värden (många får inte det) men förbered doktorn så slipper du eventuella återbesök.
  Ta inte för givet att läkare är negativa till LCHF, jag har hittills aldrig träffat någon 🙂

  #42756
  lousiie
  Deltagare

  Tack för hjälpen söta ni, det är ju ändå sant, allt kanske är jättebra å då klart man vill förespråka att man ätit lchf:D Återkommer me resultat!

  #42759
  Flami
  Deltagare

  Min sambo, med relativt stor övervikt och typ-2 diabetes , blev av sin diabetessk närmast beordrad att äta enligt lchf. Ris,pasta och potatis är bannlyst, och idag, efter ca 7 veckor med lchf är hans blodsocker närmast perfekt. Han har inte tappat speciellt i vikt, men hans mage är inte längre i olag och han känner sig mycket starkare och positivare.

  Själv ammar jag så viktminskningen sniglar sig fram, men min mage är också mycket bättre. Den där svullna, smärtsamma gasbildande magen har jag inte längre . Fi fan så skönt.

  Oroa dig inte så mycket av vad läkaren må säga, mår du bra så tror jag inte de har så mycket att sätta emot det.

  #42757
  alfons
  Deltagare

  Har också blivit av med diabetes högt blodtryck går väldigt sakta ned i vikt men mår jätte bra

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.