Långsam viktnedgång fel i % fördelning?!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Långsam viktnedgång fel i % fördelning?!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5791
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej,

  Jag har gått ner 9 kilo på tre månader och är jätteglad och nöjd för det. Men jag hade faktiskt önskat lite mer då en arbetskamrat (vi jobbar inte på samma ort utan hörs mest i telefon) gick ner nästan dubbelt så mycket under hösten, på altså 3-4 månader. Nu vet jag att alla är olika och man inte ska hänga upp sig på det, men hon undrade om jag verkligen inte åt fel. Jag får pyssla och väga och lägga in i räknaapp då jag märkt att jag hela tiden både behövt räkna kolhydrater OCH kalorier. Det pga att jag upplevt som en och annan här inne också hävdat, att man altså inte kan vräka i sig. Hon hade inte vägt eller räknat varken det ena eller det andra utan bara ätit på och rasat ner??!

  Jag har nu sammanställt ALLT jag har ätit under den här perioden från appen till excel och kommit fram till att jag ändå skött mig bra förutom att jag har svårt att hålla ner proteinet på 60-70 gram om jag både ska äta äggfrukost (2 ägg) och ca 200 gr kött/ fisk/fågel under dagen. I genomsnitt har jag ätit: 140 gr fett, 18 gr kh, 90 gr protein och 1700 kcal. Är väldigt nöjd med att alls klara av att äta under 20 gr kh :o). Men nu när jag räknat ut procenten blir det: 56% fett, 8% kh, 36% protein. Inga 75%, 5%, 25% där inte. Är det DÄR feletev. ligger för att det går så nedrans långsamt?!

  Nu vill jag inte ha klapp på axeln och uppmuntran för att jag ämdå gått ner så mycket och bla bla, utan jag vill ha lite svar på om det fakiskt kan vara så att det inte räcker med att hålla sig under 20 gr utan att det är FÖRDELNINGEN jag ska tänka på. Då kan jag tänka om lite om det kan göra att det rasar på lite bättre :o). Jag har ändå tyckt att jag är ”duktig” med fettet, men tydligen inte.

  Håller jag mig inom rimliga gränser eller ska jag tänka om lite? Har ni tips på hur man kommer ner i protein och om det spelar jätteroll? Eller om jag bara behöver koncentrera mig på fettet och tips på hur man lätt får i sig det?!

  Ha en fantastisk dag!!

  #89505
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  9 kg på 3 månader är lagom för att undvika skrynklig hud. Det blir ungefär ett halvkilo i veckan. Huden behöver tid för att anpassa sig.

  Jag skulle inte ändra något. Kanske möjligen minska protein och öka fett lite grann och helst minska kolisar om det går.

  #89504
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Testa ett par veckor och utvärdera sen!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.