Lärt mig läxan!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #631
  AvatarLissu
  Deltagare

  Hej!
  Jag har ätit enligt LCHF sen i augusti. Vikt nedgången har gått trögt ,hade bara ca 8 kg som jag ville bli av med! Hade gått ner ca hälften av kilona, så kom julen och jag tänkte nu ska här njutas av julmat och godis! Jag kommer igen efter jul! Döm om min förvåning när jag stiger på vågen idag och jag har gått upp nästan alla kilona! Jag är så arg på mig själv! Sötsuget bara sliter i mig! Huvudet sprängvärker. Jag är hel förbannad på mig själv! Det gick käpprätt
  åt….. Men jag har förmodligen lärt mig läxan! Jag vill bara berätta att det är mycket svårare andra gången att hitta tillbaka! Så är det för mig iallafall. Jag är bara så besviken på mig! Trodde det skulle gå att fuska! Men det går inte! Nu har jag lagat ostchips och torkadskinka i ugnen, har också kokat ägg! Måste klara dom närmaste dagarna! slippa ifrån godis suget!
  Kämpa på alla duktiga LCHF:are!
  Lissu

  #10870
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Usch vad jobbigt. Måste kännas som om hela hösten varit lönlös… (Hoppas iaf att du njöt under julen… 🙂 Lycka till med fortsättningen, om några dagar har suget släppt!! 🙂

  #10871
  AvatarAurora
  Deltagare

  Fasen va tungt. Känner igen mig i allt du skriver. Jag gick oxå ned före jul , och började sedan fuska hur mkt som helst till jul och nyår, åt va jag ville i princip. ÅNGRAR mig nu……. Vågen går så fort uppom man släpper på rutinerna. Sötsuget blir bara dubbelt . Nej nu kämpar vi på och håller oss till de feta istället va 🙂 ?

  #10873
  Avatarqwerty
  Deltagare

  Djäkligt jobbigt verkar det som
  Jag skall ocå ”bara” gå ner 8 kg och har just börjat. Har du hållit dig asketiskt till LCHF eller?
  Låter ju som ominte mycket händer om man bara skall tappa av ett par kilo? Metoden kanske passar bäst
  till riktigt feta?

  #10869
  AvatarLissu
  Deltagare

  Hej qwerty!

  Jag har försökt hålla mig under 20 kolhydrater/dag. Räknade lite några dagar då låg jag under 10! Nu har jag väldigt svårt att hålla mig under 10 kolhydrater/dag, har inte räknat. Jag är tvungen att stävja godis suget med paranötter,ost o torkad skinka. Det är mycket jobbigare att hitta tillbaka nu vid andra försöket! När jag började tyckte jag det var hur lätt som helst , men nu! 😮 Nu har vi inte kakor eller godis hemma! 😀 Har funderat på att trappa ner ost o grädd konsumtionen. Bara jag får bukt med sötsuget! Har fuskat nästan varje dag när vi haft godis hemma. Nu SKA jag ta mig i kragen och börja om!

  Lissu

  #10872
  Avatarqwerty
  Deltagare

  Lissy,
  Så jobbigt det låter!
  Under dom få dagar jag hållit på har jag funnit ut att suget kommer om man blir hungrig. Därav försöker jag undvika att vara hungrig för då är det nog lätt att trill dit. Tror att om man bara klarar av att äta protein och fett så rasar man i vikt. Själv har jag köpt ketos stickor på apoteket och kollar varje kväll att stickorna är mörklila, då vet jag att jag hållit låga intag av kolhydrater…

  #10868
  AvatarLissu
  Deltagare

  Hej alla lchfare!

  Jippi ;D! Nu börjar det lossna! Har gått ner 1,6 kg på en vecka.Trots att jag ätit mycket ostchips, min räddare i nöden! Tar till dem när godissuget blir förstort! Har 1,3 kg kvar till den vikt som jag hade före jul! ;D Hoppas att det kilot försvinner under nästa vecka! Har torkat Schwarzwaldskinka i ugnen i kväll också! Det är en annan ”godis”

  Är det någon som vet hur mycket ost jag kan äta?
  Är det individuellt som allt annat!?

  Jag blir sällan hungrig, får huvudvärk och blir yr! Det känns mer som ett sug. Det kan varjera på hur snabbt det börjar kännas så! I dag tog det fem timmar efter lunch innan jag blev” hungrig” och åt middag!
  Må så gott alla!

  Lissu

  #10874
  Avataranette40nystart
  Deltagare

  Citat: ”Låter ju som ominte mycket händer om man bara skall tappa av ett par kilo? Metoden kanske passar bäst till riktigt feta?”

  Jag har också funderat på om denna metod passar bäst för de med stor övervikt. Själv kämpar jag med 10 kg som hänger kvar sedan våra två barn. JAg vill så innibänken gärna få bort dem så man kan njuta igen. Funderar på om VV kan vara en ide, att kombinera denna metod med VV. Räkan points och äta mycket fett. Någon som provat?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.