Läsa

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #431
  riksen
  Deltagare

  Det finns massor av material på nätet att läsa. Googla bara på lchf så finns allt man bör veta där.Jag vill inte peka pekpinnar men jag upplever på forumet att en hel del kastar sig in i denna kost utan att vara insatta vilket ju är väldigt viktigt för viktnedgång.Detta forum är ju kanon men för att lyckas bör man ha egen grundkunskap. Målet är ju att gå ner i vikt för de flesta och det är ju lite trist om man tex stoppar i sig frukt i god tro.

  #9203
  zikzak
  Deltagare

  Ja håller med!! Massa folk frågar mig om denna kosten, ja brukar tala om för dom att googla på de så finns de hur mkt som helst att läsa, jag tipsar även om alla böcker som finns (har själv läst alla lchfböcker som finns tror ja) ja tror att folk i allmänhet är för lata för att läsa på själva,,,de är helt enkelt lättare att fråga nån?
  Den bästa boken jag läs är nog Fettskrämd av Lars-Erik Litsfeldt!

  #9205
  riksen
  Deltagare

  Håller med dig den är bra den boken. Skaldeman är bra med men han är inte riktigt konsikvent utan kan ge olika svar på samma fråga annars är hans böcker bra de med.

  #9201
  imported_Richard
  Deltagare

  Problemet är att man inte vet om sidorna man hittar är bra, jag har sett exempel där LCHF-bloggare äter GI-bröd som man köper i butik osv. Så problemet finns ju även på väldigt många enskilda sidor.
  Jag tycker ett forum är bättre pga att man får höra många åsikter och kan driva diskussioner och därmed skapa sig en egen uppfattning.
  Vi börjar bli så många på detta LCHF-forum att uppenbara felaktiga svar som postas kommer bli kommenterade av andra personer riktigt snabbt. 🙂

  #9202
  zikzak
  Deltagare
  Quote:
  Håller med dig den är bra den boken. Skaldeman är bra med men han är inte riktigt konsikvent utan kan ge olika svar på samma fråga annars är hans böcker bra de med.

  Jo Skaldeman skriver en del intressant men ju mer man läser av han ju mer fel hittar man, mestadels att han säger emot sig själv ganska ofta,,,blir inte klok på de riktigt! Litsfeldt är mkt mer lätt att förstå och så är han lite mer ödmjuk än Skaldeman som tror att han inte kan ha fel angående nånting!

  #9204
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jo Skaldeman skriver en del intressant men ju mer man läser av han ju mer fel hittar man, mestadels att han säger emot sig själv ganska ofta,,,blir inte klok på de riktigt!

  Problemet är väl att Skaldeman inte har någon som helst utbildning inom kost eller medicin. Har man ingen stabil kunskap att stå på kan det vara svårt att komma ihåg vad man säger från gång till gång.
  Jag tycker han är väldigt kommersiell; förr blev han arg när någon sa att h*n inte gick ner i vikt med LCHF. Sen skriver han plötsligt en bok för folk med sådana problem ???
  Jag önskar att ”Kostdoktorn” Andreas Eenfelt skrev en bok, det har väl inte gjort? Han verkar trevlig, kunnig o medveten om omvärlden.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.