Lätt illamående

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4437
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Nu har jag ätit äggröra gjort på två ägg, lite grädde och lite riven ost samt två baconskivor. Jag är mätt men jag mår lite lätt illa och, är det för att jag inte är van vid så mycket fett eller för att jag ätit för mycket?

  #67273
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Om du nyss har börjat så kan det vara övergångsbesvär. Jag brukar sluta äta när jag inte är hungrig längre för mig är det en väsentlig skillnad mot att äta till man är mätt. I början så la jag upp mer på tallriken då jag trodde att man behövde samma mängd mat som förut innan LCHF. Tom nu efter 9 månader så kan jag lägga upp för mycket mat. Mitt tips: Sluta äta när hungern gått över!

  #67275
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Okej, då ska jag lägga det på minnet. Kan vara så att jag lägger upp för mycket, men håller på att släpper den där ”måste äta upp allt”. Kan man ha omställningsbesvär när man precis ätit, alltså att man får illmående då? Jag antar att man lär sig sin kropp allt eftersom? För just nu, känner man ju sig hungrig rätt ofta.. Behöver man räkna kolhydrater? För jag vet inte hur man gör..

  #67274

  Jag hade en period då jag mådde illa hela tiden. Jag fortsatte och efter två veckor gick det över. Nu mår jag prima.

  #67271
  AvatarFranke
  Deltagare

  Bara att äta lite mindre nästa gång. Troligtvis var du mätt ganska länge på det där 🙂

  #67272
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Jag räknar kolhydrater, det är inte komplicerat! Det kan tex vara: När jag gör köttfärssås vill jag ha i lite chilisås, på förpackningen står det att en matsked innehåller 2 gram kolhydrater. Om jag då gör fyra portioner och har i två matskedar så blir det ett gram kh per portion. Det är absolut inte komplicerat.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.