LCHF 1,5vecka trött och sockersug!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok LCHF 1,5vecka trött och sockersug!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1370
  AvatarFampan
  Deltagare

  Hej! Jag är 25år är 1,70cm lång och väger ca 67kg. Jag hamnar lätt i chokladfällan. Kan äta en 200g Per dag jag bli liksom beroende och tror att denna diet kan vara bra för mig. Jag hamnar säkert på normalvikt enligt BMI men jag tror inte man alltid kan mäta så. Jag vet ju vad jag äter och hur jag ser ut. Jag vill få bort mitt sockermissbruk och även få bort de sista kilona. Någon annan som äter lchf som försöker få bort sockersuget? Jag är sjukt sugen på choklad ikväll känner mig trött och grinig, hur står man emot? Ibland tappar man inspiritationen och vill bara gå tillbaka fattar inte hur det kan vara så svårt?

  #19485
  AvatarSalamander
  Deltagare

  Hej, välkommen till forumet! Du är väl redan normalviktig skulle jag säga, men jag vet hur det känns att vilja få bort några kilon. Själv väger jag just nu 65 kg till mina 166 cm och vill gärna gå ner en del till..

  Jag har upplevt samma sak som dig gällande ”abstinensen”, men jag tycker det var värst den första veckan (eller de första dagarna efter att jag fuskat). Om du inte upplever att sötsuget går över snart borde du kanske kolla över om du äter något som triggar. Det kan ju vara till exempel mjölkprodukter, sötningsmedel, för stort intag av kolhydrater generellt, alkohol etc. Kolla också så du äter tillräckligt ofta och blir mätt, annars är det kanske gömda hungerskänslor i sötsuget.

  Tröttheten känner jag också igen, beror förmodligen på att kroppen ställer om sig och på den avvänjning som man går igenom.

  Jag brukar äta ostskivor och gurkstavar eller selleri med grekisk yoghurtdip om jag blir sötsugen, det hjälper för mig, men jag vet att det finns flera inlägg i forumet om olika lchf-snacks också, till exempel chips.

  Håll ut! Sötsuget går över om du äter rätt och sen mår du så mycket bättre! Lycka till från en annan nybörjare 😀

  #19484
  Avatargoamarie
  Deltagare

  För att få bort sötsug kan man testa kromtabletter (finns i hälsokostbutik). Kan vara så att du har underskott av krom i kroppen?
  Om inte annars så för att ha till hjälp att starta ditt nya liv utan en massa godis 🙂

  Äta regelbundet och med bra mat fungerar för mig iaf.

  Sen är det bra att skriva matdagbok och gärna en notering om hur man mår 🙂
  Vi hjälper gärna till här på forumet! 😀

  #19486
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Gärna hjälper vi till, mitt söt (och stooora chips) sug försvann direkt… ät och må bra!!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.