LCHF är en bluff

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6062
  AvatarMinus
  Deltagare

  Jag är inne på min andra eller 4 omgång, det går inte så bra. Har gått ner nåt kg på 2-3 veckor.
  Jag tror stenhårt på kosten man äter. Enligt min ide kan man äta fett men om man äter kolhydrater så ”fastnar” fettet. Jag har pcos och för mig ska det vara ännu bättre med LCHF kost.
  Det är bra, man behöver bara äta rätt så är det enkelt sägs det, inte alls så krångligt som viktväktarna.
  Så jag går in med tron på att det ska vara enkelt. Men det är inte lätt.
  Det ska ändå räknas kolhydrater, kalorier mer kg och massa annat. Mycket krångligare än att bara räkna kcal eller vara med i viktväktarna.

  Varför är det inte så enkelt som alla säger… det är det som är bluffen. Inte att dieten är bra. Jag tror på den men varför ska det vara så förbaskat krångligt?

  #91969
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det är aldrig enkelt att gå ner i vikt. Därför ska man inte heller se LCHF som någon simpel bantningskur, utan en livstil till bättre hälsa. Bonus är viktnedgång och därmed bättre självrespekt som sedan leder till andra positiva aspekter !

  Jag började med LCHF för att återfå min hälsa och slippa diabetes. I dag kl 1300 får jag min ”dom” angående det. Ja mår mycket… extremt mycket bättre av min nya livstil. Just det… nya livstil… jag gjorde mig kvitt med mitt gamla och hoppas hålla på med nya så länge jag lever. Jag ser liksom ingen anledning börja äta ”socker” igen !

  Att det är svårt, beror helt enkelt på att mediorna skriver en massa bull och har fel fokus… bantning. Folk rasar i vikt, skriver de ! Jovisst ja… vem som helst kan rasa i vikt med olika dieter och bantningskurer, bara man följer dem slaviskt. Dvs. är beredd på att göra en livstilsförändring. Men mår man bättre av dem… blir man mindre sjuk ? Det verkarde kritsikt granskande mediorna glömma konstant, ty sådant säljer dåligt och har låg marknadsvärde.

  Man blir tyvärr itutat helt fel budskap i en värld där modeideal styr fortfarande !

  #91968
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Som Limp säger har LCHF blivit förvanskad av media och kokbokförfattare som inte förstått. Vill man gå till ursprunget läser man Sten Sture Skaldemans första bok.

  För de flesta funkar det utan att räkna kalorier bara man lyder mättnadssignalerna. Det enda man behöver göra är att hålla nere kolhydraterna, helst under 20g om dagen. De kolhydrater man ändå äter bör ha låg GI. Det svåra brukar vara att få i sig tillräckligt med fett. Jag har fortfarande problem med det efter 9 månader. Det blir gärna lite för mycket proteiner istället.

  Jag tycker inte LCHF är krångligt. Man blir van vid vad man kan plocka åt sig i affären med tiden. Lägg därtill att inget egentligen är förbjudet, allt går att äta, det handlar om hur mycket av varje. En del är beroende av socker, de ska undvika snabba kolhydrater helt.

  Nu är en Magic Bullet-liknande mixer på väg så jag kan börja fixa fettkaffe 🙂

  #91967
  Avatartoru
  Deltagare

  LCHF är enkelt ur et tekniskt perspektiv. Ät lite kolhydrater och mycket fett. När man väl fått lite koll på vad man bör äta och inte äta är det ju busenkelt.

  Bort med underjordsgrönsager, socker i alla former, spannmål i alla former, ris, pasta. Det är en bra enkel början.

  Jag räknar och trixar ganska mycket för att jag tycker det är kul. Men man behöver absolut inte göra det.

  Men det är för den skull inte sagt att det är enkelt att gå ner i vikt med LCHF, det är ohyggligt individuellt. Vilken nivå på kolhydraterna bör man ligga på? Hur ”klarar” man mejeriprodukter etc. Som sagt väldigt individuellt.

  Jag tycker personligen att gränsen 20g per dag är för hög. Det går att äta god mat under 10g och om man inte är för vettskrämd så är det inga problem att mer eller mindre nolla i kortare och längre tider.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.