LCHF-bröd inte bra?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6138
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Har sökt och letat. Många LCHF-are avråder från bla LCHF-bröd. Varför? Jag bakar eget LCHF-bröd typ solrosbrödet och hela limpan stannar ju på max 10g kh. Är inte detta ok att äta av. Eller menar man det LCHF-bröd man köper i affären typ ICA maxi?

  #92638
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Avrådandet hänger på att man ska bryta en gammal vana att alltid ta en macka i alla väder. Solrosbrödet är säkert okej men solrosfrön har inte det bästa fettet i sig. Själv gör jag av med ett paket finncrisp i halvåret, inget annat i brödväg.

  #92637
  Avatarpoppiloppan
  Deltagare

  Hej kemiläraren!

  Jag tror som slacktivisten att avrådandet till stor del handlar om att bryta mönster med mackorgier etc.

  Jag åt när jag började oopsies som var vääääldigt kolhydratsfattiga och har nu också bakat solrosbrödet. Jag har märkt att den här typen av bröd har en helt annan effekt på mig än vanliga mackor; de är mastigare och triggar inte något sug att vilja ta en till bara för att det är gott.

  Nu är jag säkert mer liberal än många andra på det här forumet, men jag ser personligen ingen anledning till att stenhårt undvika det. De lchf-bröd som finns i butik innehåller dock en del kolhydrater (ca 4 gr/skiva) så där kan det ju vara bra att se upp, liksom med finn crisp, om man vill ligga lågt i kolhydratsintaget.

  #92639
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag tillhör den kategorin som lytt blint livesmedlesverkets rekommendationer i dubbel bemärkelse och ätit enorma mängder bröd. Jag har i stort sett levt endast på bröd långa tidsperioder. Vid övergången till LCHF beslöt jag att bryta med allt gammalt. Jag köpte iofs en massa olika LCHF-mjöl i fall att, men påsarna ligger kvar oöppnade i skafferiet. Nu är det snart ett år sedan jag smakat bröd och ångrar absolut inte beslutet. Jag har skaffat andra favoriter.

  I samband med starten med LCHF beslöt jag mig att inte heller införa nya… av mig klassade… galenskaper. Så jag beslöt avstå helt från chocklad, sockerskadat som jag är och inte heller har jag försökt t.ex ersätta potatismos med blomkålsmos. Jag bytte spår helt enkelt och de gamla vanorna fick självdö och nya sundare infördes. Ett mycket bra beslut som fungerat bra för mig. Nämligen, att om jag ska ett subsitut, får det blir något helt annat med helt annan konsistens. Inget av min nuvarande mat varken liknar eller ser ut som innan.

  #92640
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Låter ju jättebra. Jag får ta ett steg i taget

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.