LCHF eller pulver för snabbt resultat?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare LCHF eller pulver för snabbt resultat?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3236
  AvatarAgget
  Deltagare

  Tjohejsan

  Jag behöver gå ner så mycket som möjligt (gärna 8 kilo……) på runt tre veckor. Jag vet att jag är sent ute, men nu är det som det är. Bara göra det bästa av det…

  Jag tror att många kommer reagera på det här inlägget, för LCHF är ju ingen snabb diet utan en livsstil. Jag vill inte ha pekpinnande och liknande, utan bara svar och råd efter vad ni tycker och vad som skulle vara det bästa alternativet för mig! 🙂

  Jag står i kvalet mellan att börja med LCHF och pulverdiet. Med pulverdiet vet jag att jag skulle kunna gå ner rätt antal kilon, men jag vet också att musklerna ryker och att jag blir smalfet av det och att det är lätt att gå upp i vikt igen efter avslutad kur. Känns snabbt men ogjort, även om det måste gå rätt snabbt med nedgången nu! Hjärnan säger att det inte är det fysiskt bästa alternativet i längden men att det är det alternativet som är säkrast om jag ska komma i kläderna jag måste ha den speciella dagen… ::)

  LCHF har jag testat lite smått förut, men jag har aldrig hållt mig till det tillräckligt bra för att få något hållbart resultat eller mer än ett par kilos nedgång. Jag förstår ju att jag inte kan räkna med att tappa åtta kilo på tre veckor, men en del borde jag ju gå ner och förhoppningsvis då också ha kvar mer av muskelmassan. Det jag funderar på är vad som skulle hända med kroppen om jag bara åt ägg! T ex 10 ägg om dagen (men eventuellt stekt i lite smör eller kokt ägg med lite majonnäs till). Ägg ska väl vara i princip det nyttigaste man kan äta? Hur mycket borde jag kunna gå ner på tre veckor då och borde jag rädda mer av min muskelmassa genom att äta så? Anledningen till att jag bara tänkte hålla mig till ägg är för att det ska gå snabbt, och sen efter de tre veckorna kan jag äta en riktig LCHF-kost…

  Det känns som det skulle vara lättare att hålla sig till äggdieten än pulverdieten, då får jag fortfarande äta 😉
  Vad ska jag tänka på? Vad skulle ni välja, och vad tror ni jag kan få för resultat på att bara äta ägg? Hur mycket kan jag gå ner? (74 kg, 172 cm)

  Hoppas nån orkade läsa igenom inlägget och vill svara! Och som sagt – inte massa pekpinnande att låt det ta tid osv, för den tiden finns inte just nu. Helt enkelt – vilket är bäst – pulver eller ägg? 🙂

  Mvh
  Ägget

  #50636
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  haha, bröllop på G?? jag skulle säga ägg smör och majjo;) Lycka till!

  #50639
  AvatarAgget
  Deltagare

  Hehe, ja det är bröllop på gång, men inte mitt! Men jag ska vara tärna. (Tänker inte stå längst fram i kyrkan och se ut som en korv! :-X)

  Hur mycket kan jag gå ner på tre veckors äggdiet? 😀

  #50635
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ingen aning, men måtten bör minska och det bör väl vara viktigast??

  #50638
  AvatarAgget
  Deltagare

  Absolut, självklart är måtten viktigare! 🙂

  Men bör det bli ett relativt likvärdigt resultat på kort sikt med massa ägg istället för pluver? Fast med mer muskler kvar sen?

  Känner mig så osäker nu när det ska gå såpass snabbt, om vilket som är bäst….

  #50634
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  om du har tänkt dej lchf sen tror jag absolut att äggdieten med fett är bäst;)

  #50633
  AvatarFranke
  Deltagare

  Har du riktigt bråttom med att gå ned och är villig att gå igenom vad som helst så kan du ju köra very low calorie diet och endast äta protein (ska minska muskelminskningen rejält). Det går säkert lite fortare än LCHF, men vill du ha något mer hållbart så är LCHF riktigt trevligt, och då pratar jag inte bara om viktnedgång. Annars kan du ju alltid kombinera, rivstarta med proteindiet och sen gå över till LCHF. annars som andra säger så funkar nog ägg-diet väldigt bra. Tugga på lite broccoli dagligen bara så du får i dig C-vitamin, allt annat du behöver finns i ägg.

  #50637
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Hej, intressant inlägg! Det är kul att utmana sig själv lite, även om just det här målet är rätt tufft. För det första så skulle jag vilja säga att de som hävdar att LCHF är en livsstil, det får stå för dem, för mig är det en diet precis som många andra. Mitt recept på viktnedgång med minimalt tapp av muskelmassa innebär stenhård styrketräning flera gånger i veckan, att se till att hålla proteinintaget högt (mer än 30 E%), samt att äta lite kolhydrater. För att gå ned så pass mycket i vikt så fort måste energiintaget vara riktigt lågt (tror jag), så någon form av VLCD som Franke föreslår kan nog vara en bra ide, men jag tror inte på att bara äta protein.

  Lycka till!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.