Lchf-enkät!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5509
  Avatarsannehultman
  Deltagare

  Hej LCHF:are!
  Vi är två tjejer som gör vårat projektarbete om LCHF. Så vi tänkte passa på att ställe några frågor till er som ni jättegärna får svara på, för vem har mer koll än ni? 😉 Hade varit till enormt stor hjälp!

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?
  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?
  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?
  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?
  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?
  9. Övriga tankar?

  Tack på förhand!!

  #84832
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Självklart! 🙂

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  Sen 4 december
  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  Gå ner i vikt och att lederna och ryggen ska bli bättre
  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  Fördelarna är många! Bättre hy, godare och smakrikare mat, inget sötsug, går ner i vikt, kan rida 2 hästar utan att bli total slut, orkar vara ute och leka med hunden utan värk, inga konstiga feber perioder längre som innan, gladare humör. Hälsosammare stil till maten, hetsäter inte längre eller tröstäter.
  Nackdelen är att man måste köpa nya och mindre kläder ( hatar att shoppa) samt att ALLA fördommar man får utstå!
  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig? Hittills drygt 11kg, ca 9 kvar
  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt? Positivt! (kolla fördelarna)
  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF? Att jg inom kort kommer död av igenfettade blodkärl, att man måste ha socker annars dör man, äter med skedbur smörpaketet. Opålästa människor helt enkelt
  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen? Mer! Orkar sitta en hel dag framför skolbänken även efter lunch utan att få ”mat-koma”
  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten? Tränar mina islänningar, och de börjar gå ner i vikt dem oxå för nu orkar jag träna dem bättre och intensivare! Får bättre uthållighet ( kan lätt gå 2 timmars promenader i normal tempo utan att bli trött ens)
  9. Övriga tankar? Härligt att det äntligen syns på kroppen att man alltid har hållit igång med mkt sport! Alltid varit en tjockis med bra kondition innan…

  #84836
  AvatarToo-tiki
  Deltagare

  Hej, här finns det en länk till svar på några andra frågor:
  http://www.lchf-forum.se/showthread.php?26321-Enk%C3%A4t-till-projektarbete-om-LCHF&highlight=projektarbete

  1. 1 år och tre månader

  2.Jag var överviktig och hade ett ostabilt HbA1c.(diabetes typ 1)

  3.Stabilt HbA1c, viktnedgång, botat min IBS, m.m, men också att jag har ett stabilare humör och känner mig mer tillfreds med mig själv. Jag har fått en större inblick i vad det är jag äter; vad som är kolhydrater, fett och protein och större kunskap om min kropp.
  Nackdelarna är att det blir så lite variation, kanske eftersom jag inte bara äter LCHF utan också är vegetarian. Det är svårare att hitta något när jag äter ute, och jag blir hela tiden ifrågasatt av människor och måste ”ställas till svars” för mina kostval.

  4.Som ovan, om jag ska precisera viktnedgången är det c.a13 kg.

  5. Mest positivt, naturligtvis p.g.a. att mina sjukdomar har lindrats radikalt. Jag behöver inte längre ta 8 sprutor om dagen och 14 blodsockertest, utan det kan räcka med 3-4 sprutor och 3-5 blodsockertest. IBS:en ar hindrat mig på många sätt i livet, men är nu helt borta vilket gör att jag inte känner mig nedstämd längre. Det negativa kan ni läsa om under nackdelar.

  6. Positiv respons från mina nära och kära (förutom mina svärföräldrar som tycker det är lite jobbigt att göra specialmat och svårt att förstå vad jag äter och vad jag inte äter (De är i 70-årsåldern)). Från resten av omgivningen är det mestadels negativt eftersom det här med LCHF har blivit en såpass infekterad fråga där man hela tiden måste tycka.

  7. Mer energi! Känner att jag orkar mer på träning och när jag pluggar inför tentor MEN att jag jag känner mig väldigt trött om jag har ätit för lite fett.

  8. Det fungerar bra! Spinning och gympapass.

  9. Det är lite svårt att precisera vad LCHF egentligen är. Vissa säger att man ska äta under 50g kh/dag vissa under 10/g kh per dag. Vissa äter mindre fett än andra. Det kan vara viktigt att ha med det som fråga så att man faktiskt vet vilka fördelar och nackdelar som har med vad att göra.

  #84837
  AvatarLitchi
  Deltagare

  Okidoki!

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF? Sedan 25 Januari

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF? Jag och sambon ville ha en förändring och få bättre kostvanor, bättre hälsa och gå ner i vikt.

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF? Fördelar är att jag gått ner i vikt, ca 9 kilo sedan januari, jag äter inget godis och har blivit mer medveten om hur ofantligt mycket socker det är i allt från youghurt till vanligt bröd. Nackdelar är väl att det lätt blir enformigt att äta broccoli och blomkål till det mesta.
  Nackdelar är även att folk på jobbet är respektlösa – an får ofta höra hur farlig dieten är, när det enda personerna egentligen tror sig veta, är att man äter fett.
  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig? Jag har gått ner från 74.4 till 65.1 kilo sedan 25 januari, nu är det den 20 Mars.

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt? Se ovan.

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF? Flera är positiva, men många är väldiga okunniga och tror att man kan äta ( och gör ) obegränsat med fett. De vet inte att man äter grönsaker, och naturligt fett. Många tar sig friheten att påpeka och komma gliringar.

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen? Mer.

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten? –

  9. Övriga tankar? Man märker att Aftonbladet, Expressen m.fl skriver mycket om Dieten, men att så mycket är fel. Felaktiga recept, felaktiga uppgifter. Irriterande, men inget man kan göra ngt åt. Många verkar också tro att man äter mer kött än andra. Vi äter lika mycket kött på veckorna som vi gjorde tidigare, detär ju spannmålet vi bytt ut mot grönsaker i stället.

  #84833
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF? Sedan november 2011
  2. Hur kom det sig att du började med LCHF? Började för att jag blev en tjockis av min graviditet. Har alltid trott på teorin. Det funkade i praktiken med!
  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF? Viktnedgång, bättre hy, vitare tänder, stabilare humör, inga matkomor och blodsockersvängningar, inget sötsug, starkare och friskare, bättre sexliv, bröstmjölken är mkt fetare och finare än innan, IBS som försvann. Nackdelen: Opålästa nutrilettätare som kommer med korkade komentarer.
  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig? Gick ner 14 kg på drygt 2 månader och kom i mina gamla jeans igen.
  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt? ja, se alla fördelar! Mycket positivt!
  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF? De flesta är väldigt oförstående och tror att man kommer dö i hjärtatack snart å kommentarer som ”helllre rund och sund” en smal och döende. Ehm. Ja.
  ”hjärnan behöver kolhydrater för att fungera” isf har jag varit hjärndöd sen i november? eller?
  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen? Just nu är jag fortfarande uppe och ammar på nätterna. Så är trött hur jag än gör. Men hade nog krachat utan LCHF.
  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten? Träningen består i huvudsak av barnvagnspromenader just nu. Känner inte mindre ork pga LCHF.
  9. Övriga tankar?

  #84831
  AvatarDavild
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  – Sedan juni 2011

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  – Jag ”studerade” LCHF i ca 6 månader innan jag själv började. Under tiden jag läste om LCHF (och all ny information runt det), så insåg jag sakta men säkert att om detta nu stämmer, så är så gott som allt jag lärt mig och trott mig veta om kost, mer eller mindre felaktigt. Jag var helt enkelt tvungen att testa själv för att se.

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  – En fördel: Inte lika orolig mage som förut. Det var inte förrän jag fuskade för första gången som jag blev påmind om hur orolig min mage egentligen varit. Inte så extremt att det kan klassas som I.B.S eller liknande, men jag har definitivt haft en spännd mage och till och från haft en del gasbildningar. Detta är helt klart borta. Nackdel(ar): Utslag som börjat komma och gå. Men det kan mycket väl bero på något helt annat.

  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?
  – I och med en viktminskning på 29 kilo så har jag helt klart fått en bättre självkänsla. En känsla att jag klarar av att förändra mitt liv, om jag vill. Har i samband med detta slutat röka och minskat mitt snusande.

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?
  – Kommer inte på något att tillägga, så se svar ovan.

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?
  – I det stora hela så har reaktionerna varit positiva.

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?
  – För mig har det mer eller mindre varit oförändrat. Möjligen att det lutar åt en smula mer energi, snarare än att jag fått mindre energi.

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?
  – Ingen träning.

  9. Övriga tankar?
  – Fler människor borde pröva att avstå från kolhydrater, vete och stärkelserik mat. Räcker om de börjar med ett par veckor. Jag är övertygad att många skulle känna ett positivt resultat även om de inte skulle märka av någon viktminskning. Det finns många små besvär vi människor burit med oss så pass länge att vi vant oss vid dem, som faktiskt brukar försvinna i smband med LCHF-kost.

  #84828
  AvatarMadde01
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  Sen aug 2010

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  Mannen o jag skulle gifta oss i sept 2010, ville gå några kilon till bröllopet.

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  Magen är lugn o fin, inga gaslarm. Sover bättre samt behöver jag mindre sömn.
  Nackdelar: Tja, det måste väl vara alla de personer som påpekar att man kommer dö i hjärtinfarkt
  pga fett-intaget.

  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?
  Jag gick ner 5 kg till bröllopet, men har inte gått ner ngt mera (har inte så mkt att ta av).
  Kroppen har dock ändrat sig, det är mindre fett samt mera muskler på den.

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?
  Jag är gladare, piggare (ingen paltkoma efter maten)samt har jag ganska mkt energi.

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?
  Några tror som sagt att man kommer dö i hjärtinarkt.
  En del andra har varit intresserade av denna kosthållning o de har börjat äta som jag.

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?
  Mkt mera energi

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?
  Funkar mkt bra, bara man äter ordentligt, annars kan man känna sig kraftlös.
  Körde Vätternrundan förra året på denna kosten. Har gjort det 4 ggr tidigare, men snabbaste rundan
  var på LCHF kost.

  9. Övriga tankar?
  Jag hoppas att mera personer i min omgivning, börjar äta bättre.

  #84826
  Avatartoru
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?

  Sedan september 2009

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?

  Hittade en intervju med Sten-Sture Skaldeman och bestämde mig för att testa

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?

  Inga nackdelar och fördelarna är främst för mig viktnedgång och större rörlighet.

  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?

  Ligger och pendlar mellan -88 och -90 kg beroende på dagsform. Resultaten går att läsa mer om på min blogg (http://www.tommytappar.se)

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?

  Inget negativt. Positivt är väl att jag börjat intressera mig för hälsa på ett sätt jag tidigare inte varit i närheten av. Annars upplever jag inga andra större förändringar som kanske inte skulle kommit utan LCHF…

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?

  En del är skeptiska men när jag berättar om resultaten blir de allra flesta väldigt intresserade.

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?

  Mer, definitivt mer.

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?

  Tränar inte. Promenerar mycket.

  9. Övriga tankar?

  Det görs då och då liknande ”insamlingar” men jag kan inte minnas att vi får läsa arbetena när de är klara. Vore kul om de kunde postas någonstans…

  #84834
  Avatarjennifer_
  Deltagare

  1. Jag har ätit enligt LCHF i 10-11 månader så här långt.
  2. Efter att personer i min närhet testade och upplevde väldigt positiva effekter på träningen valde jag också att testa och fastnade på en gång.
  3. Fördelarna är att man blir mätt och håller sig mätt. Att man mår mycket bättre, sover bättre mm. Jag tycker mig inte se något negativt med LCHF än så länge.
  4. Jag hade ingen övervikt att ta av när jag började med kosten och jag hade en väldigt aktiv livsstil redan. Jag vägde mig inte vid start så jag vet inte vad vågen säger, men jag ser att jag har fått tydligare och synligare muskler och främst att jag orkar träna på ett annat sätt än tidigare.
  5. Mitt liv har förändrats enbart positivt med LCHF. Jag mår så mycket bättre och det känner jag är jätteviktigt och jag skulle inte vilja gå tillbaka till min gamla kosthållning, om än den var nyttig (som jag tyckte då) kolhydratskost.
  6. Det har varit blandade reaktioner. Många är nyfiken men många tycker också att det är konstigt och att kroppen inte klarar sig utan kolhydrater. Det var dock mer i början, nu är de flesta med på noterna att jag kör som jag gör och nu är de inte lika skeptiska.
  7. Mer energi.
  8. Det funkar bättre än någonsin. Både i gymmet och konditionsmässigt.

  #84827
  Avatarqwe
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  Är det 2 år nu? Syns i min ”dagbok”.

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  Jag svalde stoltheten och gjorde tvärtom det som jag läst skulle vara den enda sanningen. Dvs den man lärde sig i skolan. I went outside the box. 😉

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  Syns i min för/nackdelar-tråd.

  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?
  -30kg, alltid ork att gå till gym, slipper konstant hunger.

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?
  Positivt: Se svar på 3 och 4.
  Negativt: Blir man inte mobbad för att man är fet så blir man mobbad för att man är dum i huvudet pga att man äter ”fel”.

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?
  Vegetarianer/miljöfanatiker och ”kunniga” personer ser ner på en och anser att man är djävulen personifierad. Enligt dom ska man gå runt hungrig och må dåligt 24/7.

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?
  Bitch please, jag somnar inte längre vid ratten när jag kör bil och jag orkar köra 3 träningspass om dagen.

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?
  Se fråga sju.

  9. Övriga tankar?
  Skiter i om LCHF skulle ledat till att jorden går under och att jag dör i hjärtattack innan 50.
  Man har inte levt på riktigt innan man man upplevt all sex man vill pröva på eller hur…. Det får man inte om man har dåligt självförtroende + är trött och blekfet tyvärr.

  #84838
  Avataroluies
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  Ungefär sedan 15 dec 2011

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  Övervikt

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  Fördelar
  Kraftig viktnedgång
  Minskad hungerkänslor
  Äter mindre
  Problem med halsbränna och mage försvunnit
  Minskad svettning
  Lättare att träna
  Ökad koncentrationsförmåga, ej trött på möten etc
  Bättre blodvärden LDL i februari 2012

  Nackdelar
  Hård i magen om jag ej tänker på det och äter extra grönsaker + linfrön eller något liknande
  Har haft en kort känning av gallsten vet ej om det är relaterat, gått över

  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?
  [ATTACH=CONFIG]612[/ATTACH]

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?
  positivt

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?
  Inte något specifikt

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?
  mer

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?
  bra

  9. Övriga tankar?

  #84830
  Avatarspirry
  Deltagare

  Ni kan göra en ordentlig svarsenkät med hjälp av Google docs, vissa kanske vill vara lite mer anonyma med sina svar.
  Sedan så är ju inte alla som kör LCHF besökare här, dvs ni kan sprida den på andra ställen och fortfarande få svaren samlade på ett och samma ställe, bara ett litet tips 🙂

  #84829
  AvatarSaris
  Deltagare

  Haha, ”bitch please”. Älskar attityden.

  #84835
  Avatarsariusan
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  Började den 9:e januari i år.

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  Var trött på att alltid ha matångest och sockersug, har testat att räkna kalorier förut men blev besatt och nära att bli bulimisk. Hade hört lite om LCHF och efter att ha läst på ordentligt slängde jag ut alla kolhydrater samma dag. Eller jag gav bort dom, gillar inte att slänga mat!

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  + Jag går ner i vikt, så klart. Jag sover skitbra! Jag har fått bättre hy, mindre celluliter. Jag blir alltid mätt men aldrig illamående och svullen som förut. Jag uppskattar att laga mat mer nu när jag vet att det är bra, och vad som är okej och inte. Förut var jag så osäker…
  – Jag tycker ibland det är jobbigt i sociala sammanhang, men de flesta är väldigt nyfikna och blir intresserade när jag berättar om LCHF. Första veckan är hemsk, men det går över som tur är! Plus att mitt matkonto blir lite dyrare, men det är det värt för det är så gott!

  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?
  Första veckan tappade jag fem kilo, trots att jag inte var superduktig då, sen dess har jag gått ner två kilo till. När jag är väldigt strikt så märker jag att hyn blir mycket snyggare och fastare! Jag har äntligen blivit av med mina sömnbesvär och om jag klarar mig ett tag till så slipper jag nog snart sockerberoendet!

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?
  Jag känner att jag äntligen har hittat rätt. Kommer aldrig att återgå till någon jäkla tallriksmodell inte! Ju mer man läser på desto smartare känner man sig, man vet helt plötsligt saker som resten av de icke-LCHF-ätande människorna inte vet 😉

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?
  De flesta är väldigt intresserade/nyfikna och vill veta mer, vad jag äter och varför osv. Har aldrig fått någon negativ respons än så länge!

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?
  Sover som sagt bättre så jag känner mig lite piggare på morgonen vilket är skönt.

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?
  Just nu tränar jag inte men ska börja snart, får se hur det går!

  9. Övriga tankar?
  Jag tycker synd om alla människor som dagligen blir intalade att nutrilett, fullkornsbröd, viktväktarmat, margarin osv. osv. är nyttigt! Fler borde äta och rekommendera LCHF! Alla mår ju prima och blir hälsosamma och LAGOM smala! LCHF leder knappast till ätstörningar eller andra problem, utan normaliserar befolkningen 😉 Vi är rebeller vi LCHF:are!

  #84839
  Avatarsaxel
  Deltagare

  1. Hur länge har du levt enligt LCHF?
  Jag började 4 mars detta året.

  2. Hur kom det sig att du började med LCHF?
  Min kompis har pratat om det lite då och då sen förra sommaren men han själv har inte lyckats köra på det fullt ut. Men för 3 månader sen började han och sen dess har han försökt få mig att börja. Till slut lyckades han… 🙂

  3. Vilka för och nackdelar har du upplevt med LCHF?
  Fördelar: Håller mig mätt längre vilket jag uppskattar. På något sätt känns det även bättre nu när jag börjat springa och gymma igen. Gått ner några kilon som jag hade planerat.
  Nackdelar: Jag älskar öl, tycker det är gott och det är nog det jag saknar mest. Annars tycker jag inte det är några nackdelar. Jag åt inte direkt mycket kakor eller godis innan jag började med lchf så omställningsbesvär osv har inte varit så jobbigt.

  4. Om du har fått några resultat, Vill du dela med dig?
  Gått ner ca 4kg och känner mig en aning piggare samt jag står mig längre.

  5. Hur har ditt liv förändrats med LCHF? Poitivt/Negativt?
  Positivt!

  6. Vad har du fått för reaktioner och respons från din omgivning när dom hör att du lever enligt LCHF?
  Många tjatar ju om att det är så mycket fett och tycker det är konstigt att man inte kommer äta glass på hela sommaren (Jag kan ju göra lchf glass iofs). Annars har jag inte pratat så mycket om det med omgivningen.

  7. Har du fått mer eller mindre energi i vardagen?
  MER energi

  8. Om du tränar, hur fungerar det med LCHF-kosten?
  Jag tycker det funkar riktigt bra nu när jag drog igång igen för 3 veckor sedan! Har riktigt bra med ork! DEt var något jag tänkte på innan jag började med lchf, att det skulle gå dåligt utan kolhydrater.

  9. Övriga tankar?
  Ska få med fler kompisar att börja med lchf, har lyckats med en kompis än så länge 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.