LCHF + familjen?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4863
  AvatarZima
  Deltagare

  Det blir en del frågor här nu, och detta verkar ju vara ett bra forum med aktivitet?

  Jag undrar lite över hur ni som har barn gör? Äter hela familjen LCHF, eller äter ni helt egen mat? Eller en kombination? Barnen behöver ju lite mer kolhydrater än vad vi vuxna gör. Men numera lagas det ganska mycket LCHF-mat här hemma, men då kompletterar jag med pasta, ris och potatis till barnen (och mannen! ::)). Sen äter ju de smörgås ibland (fast min 3-åring brukar äta upp pålägget bara!).

  Sen undrar jag lite över hur en matdag ser ut för er? Ungefär vad äter ni, hur mycket och hur ofta? Man är ju lite ”inprogrammerad” på att äta frukost, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat…typ! Och nu kan jag klara mig utan mat betydligt längre än förut. 😮

  #74815
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag äter oftast som övriga familjemedlemmar, plockar bort pastan etc o lägger till ett kryddsmör.

  Barnen äter pasta etc, de växer ju ff uppåt. jag växer ju bara framåt.

  Jag brukar äta frukost (LCHF gröt om jag är hemma o omelett på jobbet), lunch samt middag.
  Oftast inga mellanmål, dricker dock kaffe med kokosfett samt ganska mkt vatten.

  #74818
  AvatarSkjutshagens
  Deltagare

  Är det vanligt kokosfett ni har i kaffet? Har nämligen ett paket hemma som skulle vara till ischoklad, men det blev aldrig av med att göra de så nu ligger de bara i kylen 🙂

  #74817
  Avataralfons
  Deltagare

  Det ska hälst vara ekologiskt kokosfett finns i hälsokostaffären svindyrt.

  #74816
  AvatarSolile
  Deltagare

  Svindyrt med ekologiskt kokosfett? Nja, jag köper det från Bio Food, kostar 55 kr/400 gram. Helt OK pris tycker jag! Silverpaketen i affären använder jag inte alls.

  Jag äter det som familjen äter (det som JAG lagar, hehe) men familjen äter med pasta, ris el potatis oxå. Jag tar köttet, sallad och sås. Ibland lite smör oxå. Nemas problemas!

  Under en dag äter jag 2-3 mål mat. Beror lite på om jag kör periodisk fasta eller inte. Men på morgonen tycker jag det är gott med äggmjölk och kaffe +nåt lchf-bröd ibland. Annars är det två lagade mål mat som gäller.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.