LCHF för 18åring

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2960
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Tja!
  Jag är en kille på 18 år som har kört LCHF-kosten i ca 4 veckor nu, jag är en sån typiskt person som kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt. Jag har läst att LCHF-kosten kan få en underviktig/smal människa att istället bli mer biffig vilket jag vill bli, jag går upp i vikt mycket sakta men säkert i MUSKELMASSA och allt ifrån vardagslivet till träningen funkar perfekt. Jag springer ca 3-4 mil i veckan samt så cyklar jag ca hmm 10-20 (nyss börjat) mil i veckan. Styrketränar näst intill varje dag och växer och växer vilket jag tycker är svin kul!
  Jag har läst många frågor om vad som händer när man fuskar, alltså för dem personerna som vill gå NER i vikt, Jag både gör och vill ju gå UPP i vikt….vad händer när JAG fuskar då? Kanske 1-2 dagar i veckan med någon glass en fredag kväll eller kanske en choklad (70%)
  Jag har under dessa 4 veckor haft 1 fuskdag, ändå problemet var lite smärtor i magen vilket var värt det. Men nu tänker jag mer på självka muskelbyggandet/viktuppgången. Jag tycker att jag som tränar så mycket borde la kunna unna mig lite godis då och då eller vad har ni för tankar kring denna situationen? 🙂

  Otroligt tacksam för svar! ;D

  #46130
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag kan nästan garantera att om du har korrekt timing på ditt ”fusk”, alltså äter kolhydrater vid rätt tillfällen så kommer du prestera bättre. Jag tror det bästa är att fylla på med kolhydrater direkt efter träningspasset, eller eventuellt alldeles innan. Men, om du käkar ”godsaker” på kvällarna tror jag inte att det har lika god effekt på träningen. Å andra sidan, med tanke på din ålder och din aktivitetsgrad tror jag inte att det är någon fara alls.

  #46133
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jo det har du ju rätt i, det är mest kvällarna jag är sugen på en glass eller så….när man är med kompisar till exempel. Istället för att kolhyderatsladda så kör jag ju att jag istället äter rejält med fett. Direkt efter träningen äter jag också såklart, protein eller fett….lite kolhyderater. Men det jag undrar är snarare :

  -kommer jag minska i vikt? (troligt inte men men….)
  -Är det STOR påfrestning för kroppen att 6 dagar i veckan leva på fett/protein sen helt plötsligt kommer det massa kolhyderater fast dock bara vid 1 tillfälle….har inte ätarDAGAR utan kanske en ätaKVÄLL

  Kolhyderaterna ja vill ha vill jag ska komma från godis för det är det ända jag är sugen på (sötsaker) inte typ pasta eller bröd det struntar jag i. Äta en glass efter träningen hade såklart funkat men innan…nja det blir inget bra i magen då om jag då även ska ut och springa ;P

  #46129
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag förstår precis vad du är ute efter, jag tränar rätt mycket själv, och har gjort det i många år. 🙂

  I min mening kan man inte ersätta kolhydrater med fett, iallafall inte fullt ut. Men, för att mer specifikt svara på dina frågor.

  Du kommer definitivt inte tappa vikt för att du klämmer in lite extra kolhydrater mellan varven, snarare tvärt om. Jag tror inte att det är några problem för kroppen att göra som du beskriver, alltså äta nästan inga kolhydrater 6 av 7 dagar i veckan, för att under sjunde dagen äta en större mängd kolhydrater. Jag har läst någon undersökning att om man under längre tid kör en LCHF diet så kan kroppens insulinkänslighet bli sämre, och man kan då få sämre reglering av blodsocker vid stora intag av kolhydrater, men jag tror knappast att 6 dagar är tillräckligt för att komma till det tillståndet.

  Egentligen borde jag ju säga att du inte ska äta godis alls, då det är onödigt, och det är bra mental träning att skippa det. Men ok, om du håller det till en kväll i veckan, och är strikt i övrigt så tror jag inte att det är speciellt farligt, det kan till och med vara bra ut träningssynpunkt då du lär fylla upp ditt muskelglykogen en del.

  #46132
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Klart man inte ska äta godis överhuvetaget men man måste ju få leva lite hehe ;D
  Och eftersom mitt mål egentligen är att bli Större/biffigare så gör det ju aboslut inget om jag råkar stoppa upp ”viktnedgången” lite. Jag märker dock att jag har förlorat en hel del fettmassa, men samtidigt som jag körde igång med LCHF så körde jag igång ännu hårdare med löpning samt att jag har börjat cykla så det är la egentlign ingen konstigt efter jag också håller mig till långdistans mestadel.
  Men som idag har jag varit ute och sprungit 75 minuter, och cyklat 43 minuter. Enligt pullklockan har jag förbrännt ca 1500 kcal. Borde jag kunna unna mig en 70% mörk choklad kaka tycker du? ;D

  #46128
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Svårt att säga isåfall om det är LCHF eller den ökade träningsmängden som rår för minskningen i kroppsfett. Fortsätt så, det kommer bli bra! 🙂 1700 kcal låter nästan lite i överkant för den tiden, vad hade du för snittpuls, och vad är det för fabrikat, garmin? Endast du kan avgöra om du ska unna dig choklad kakan. 🙂 Jag skulle dock inte vara så bekymrad om jag vore dig.

  #46131
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag går ju inte efter bara klockan men på en ungefär, den visar ju inte korrekt men det är ändå någonting man kan gå efter tycker jag 🙂
  Men men, slukade just nu mig massa revben med majonnäs till så är inte så sugen på chokladkakan ändå…inte än iaf. Men tack för hjälpen. Skulle jag märka att det blev problem får la jag rätta mig efter det, men kommer vara värt att testa någon svullakväll! ;D

  #46127
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Man ska vara medveten om att det skiljer något grymt mellan olika modellers modeller för att beräkna kaloriåtgången, men bara man är medveten om saken är det ju lugnt. Bara kul att kunna vara till hjälp, hör av dig om det är något mer du undrar över!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.