LCHF för sömnbesvär?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #473
  AvatarMatthias87
  Deltagare

  Jag hittade info om det här med LCHF först idag, och är väldigt nyfiken på det.
  Jag har fysiskt inga som helst problem, är väldigt vältränad osv.
  Det jag har problem med är sömnen. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover, jag är alltid trött ändå. Sen sover jag ganska oroligt. Vaknar ofta mitt i natten av mardrömmar osv. Mycket av detta beror säkert en del på att jag har lite problem med stress. Men jag tänkte ändå att det här med LCHF kanske kunde hjälpa en.

  Blir man piggare av det och sover bättre?

  Mvh Matthias

  #9553
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Frågar du mig så är svaret nej. Efter tre månader har jag fortfarande inte blivit något piggare o sover oroligt med mycket ”pirr” i kroppen o toa-spring. Andra kanske har det annorlunda.

  #9554
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Det där med pirr i kroppen är någonting som jag också har känt av, det liksom rycker i muskler hela tiden, speciellt i benen. Skitjobbigt är det. :

  #9552
  Avatarfrida
  Deltagare

  Min sömn har absolut blivit bättre sedan jag började med LCHF. Men om det beror nog inte på kosten i sig, utan att jag numer äter på vettiga tider och motionerar mer.

  #9551
  AvatarNoFruit
  Deltagare

  Jag tycker jag somnar lättare med LCHF, men annars så är jag nog lika trött som vanligt varje morgon.

  #9555
  Avataringrid
  Deltagare

  Jag sover mycket bättre nu sedan jag började med LCHF (ca 4 veckor sedan). Jag är trött på kvällen går och lägger mig, somnar, sover gott och vaknar utvilad. Underbart!

  #9556
  Avatargodfett
  Deltagare

  Jag har hållit på med LCHF i en månad och jag tycker att jag sover bättre, trött på morgonen förstårs men nattsömnen är bättre. 🙂

  #9557
  Avatarmissmy
  Deltagare

  Jag märkte en stor skillnad. Jag blev lugnare allmänt och kände mig mer utvilad. När jag i efterhand har provat att äta lika mycket kolhydrater som förr upplever jag att jag blir helt speedad, och jag hade seriösa problem med att somna. Jag vet inte om det är en omställnings-effekt eller om jag alltid hade upplevt mig så speedad när jag åt kolhydrater, men det verkar helt klart som att hjärnan blir lugnare när jag äter en högre mängd fett.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.