LCHF/GI för barn? Svälter jag?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1645
  AvatarFjottenkotte
  Deltagare

  Hej allihopa! Jag är tolv år, äter ca 10g kolhydrater per dag, äter inget högglykemiskt och inget småätande. Jag är inte överviktig, men har några kilo jag vill bli av med. Jag kan beskriva lite hur det ser ut, så kanske ni har bättre ideer. Frkost: 50g detoxmusli (4% kolhydrater i den) och 50g turk yoghurt. Lunch varierar, antingen ett ägg, en burk tonfisk eller en avokado.. Blir iaf aldrig över 4g kolhydrater. Sen till middag äter jag samma, kanske lite räkor eller nått. Tränar mycker, springer, joggar, boxar och tränar parkour mm. Problemet är att jag känner att jag svälter, att jag har låg energi att vara social och snäll, men ändå att jag orkar träna. Borde jag lägga till något i kosten?
  Tck på förhand
  //Karl

  #25197
  Avatartoru
  Deltagare

  Hmm, du är 12(!) år och inte överviktig ändå vill du bli av med några kg? Jag får inte riktigt det att gå ihop…

  Du ska självklart aldrig svälta. Är om du är hungrig. Om det bara är för vikten (som du inte verkar ha något egentligt problem med) som du vill äta lchf så ska du nog fundera en gång till tycker jag. Jag är varken läkare eller förälder, men jag skulle nog passa mig för att fundera för mycket på vikten när du fortfarande växer. Tänk på välbefinnandet i allmänhet istället…

  #25200
  AvatarFjottenkotte
  Deltagare

  Bra talat, Tack för att du svarade 🙂 Kloka ord.. Jag ska nog se till att äta lite mer kolorier så att jag får mer energi och lust att göra roliga saker.. Sen kanske det är så att kroppen inte vill ge ifrån sig några kilon om det är i svältläge.. Ketos menar jag. Tack!

  #25198
  AvatarSolile
  Deltagare

  Hmmm, du skriver ju väldigt ”vuxet” för att vara 12 år…. Men alltså, SKIT I VIKTEN! Du rör ju på dig mycket så jag skulle inte alls tänka på den ännu. Men visst kan du äta LCHF ändå, bara för att du vill må bra. Se bara till att du får ordentligt med fett i dig så du inte går hungrig. Tycker det verkar lite klent med mat om du tränar såpass mycket. Förstår om du känner dig svulten då ju. Min dotter är underviktig men har funderat på att testa LCHF eftersom hon ser att jag mår bra av det. Alla kan ju äta LCHF bara man äter ordentligt, som sagt. Men strunta i vågen är du snäll! Din kropp är inte färdigutvecklad så den kan du inte gå efter nu ändå. Sen vet jag killar i din ålder som tränar mycket hockey t ex, och de tillsätter faktiskt en hel del protein oxå, just för att det mättar och är bättre än att äta kolhydrater. Då snackar jag proteinpulver…

  #25199
  AvatarFjottenkotte
  Deltagare

  Okej, tacksam för att folk bryr sig 🙂 Ska ta åt mig av dina råd, ska tex skaffa fram proteinpulver och självklart ska jag äta fett (Vilket jag redan gör).

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.