LCHF i 2,5 vecka ingen viktminskning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #191
  Avatarsnillan
  Deltagare

  Hej, jag är helt ny på forumet och ny med LCHF sedan 2,5 vecka.

  Jag gick ner ca 1,5 kg första veckan , nu har jag gått upp det igen. Första veckan kändes det som om jag blev ”lättare” och smalare, dock ej på kläderna, denna vecka känner jag mig ”tjock” och svullen igen, har varit oerhört trött och orkeslös sista 2 veckorna. Är dock halvt sjukskriven sedan länge för utbrändhet där extrem trötthet är ett av problemen.

  Maken och jag kör ihop, han vägde sig i morse och har inte gått ner något alls sista veckan, han vägde sig inte i starten så han vet inte totalt. Nu tror han att vi gör något fel, så snälla hjälp mig att reda ut detta.

  Maken äter äggröra och bacon till frukost, rester från gårdagens kvällsmat till lunch, samt kvällsmat, dessutom 1-2 smothies på grädde, turk.yoghurt och frysta jordgubbar el hallon.

  Jag äter 1 smothie till frukost, gjord på 1 dl av vardera, mjölk, yoghurt + bär. Dessutom 1-2 muggar kaffe med grädde.

  Till lunch äter jag oftast återigen 1 smothie

  Kvällmaten består av köttfärsbiff gjord på nötfärs, lax el kött, med grönsaker till, antingen, kokta morötter och ev kålrot som sedan fräses i smör, eller vitkål kokt i grädde, sallad på blandsallad, gurka, avocado, honungsmelon, eller sallad med tomat gurka. Maken äter även någon fet röra till som är OK, eller bernaisesås, eller så gör jag en egen sås med grädde, cremefraiche och någon smaksättning, samt buljongtärning.

  Vi har undvikit, bröd, potatis, socker helt, det enda jag vet att jag missat, var att jag använde ketchup o färdig tomatpastasås i köttfärsröran.

  Senare på kvällen kan jag ta ytterligare 1 smothie alt frysta jordgubbar el hallon med ovispad grädde.

  Jag äter alltså mycket grädde och yoghurt med bär minst 2-3 smothisar/ dag.

  Snälla hjälp oss att komma på vad som är fel i kosten.

  Dock måste jag säga att andra fördelar har uppkommit, jag har varit oerhört sugen på att småäta godis, kakor, bullar och annat ”nyttigt” tidigare. Detta sug har helt försvunnit, jag äter mina mål enl ovan och inget småätande däremellan, blir jag lite hungrig eller sugen emellan så tar jag kaffe med grädde i.

  Långt inlägg tyvärr men jag hoppas på hjälp från er att hålla motivationen, huvudskälet till att vi startat är att vi båda måste gå ner i vikt, speciellt jag.

  // Snillan

  #7515
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jag äter alltså mycket grädde och yoghurt med bär minst 2-3 smothisar/ dag

  Ät inte så många smothisar. Visserligen är det inte mer än 3-4 g kolhydrater/100 g i mejeriprodukter som grädde o yoghurt men äter du mycket så blir summan stor.Det är liksom inte fritt fram att äta hur mycket som helst av saker som innehåller färre än 5 g kolhydrater/100 g
  Hallon innehåller ”bara” 4,4 g kolhydrater men i jordgubbar har du 8,4 g!!!
  Ät ägg o bacon till frukost.Ät middagens rester till lunch i stället för smothies.Ta bort morötter,kålrötter o andra under-jordsgrönsaker.Ta bort den söta honungsmelonen.Skaffa en lista på kolhydratinnehållet i livsmedel.Din man verkar vara inne på rätt spår (om han skippar smothisarna) följ honom o LYCKA TILL 😀

  #7514
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Hej och välkomna 🙂

  Ni dricker mycket smoothies + mjölkprodukter. ibland kan mjölkprodukterna sätta stop på viktminskningen så Ni kan byta ut smoothies till goda lchf smörgås och pröva dem? eller olika ägg/bacon recept som finns .Créme fraiche kan man ta istället för grädde. Hallon kan man ta ngra , det blir fort mer än vad man tänkte sig.

  #7516
  Avatarellie
  Deltagare

  Hej !
  Lite sent svar men skippa kålrötter, morötter och honungsmelonen! Tänk ovanjordsgrönsaker och inga söta frukter som melon. Det är ju jättegott med brockoli, spenat och zuchini stället. Gör en grönsaksgratäng med grädde toppad med någon god ost till köttbiten. Sedan tror jag man går ner i olika hastigheter. Jag tror det löser sig. Kroppen måste få ställa om sig. Lycka till båda två.

  Ellie

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.