LCHF i Thailand!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1344
  AvatarFridah
  Deltagare

  Den 23 november åker jag till Thailand och ska vara där i tre veckor.. kommer nog släppa lite på lchf-tänket under dom veckorna.
  Självklart inget ris eller bröd och sånt men frukt, smoothies och glass kommer jag nog unna mig. Men i måttliga mängder 🙂
  Frågan är ju om magen klarar av det men det märks väl..

  Men jag undrar om det är någon som vet om jag kommer gå upp massa i vikt om jag äter frukt och sånt under dom veckorna? Så länge jag äter mindre än jag gör av med så borde jag ju bara stå still i vikt? Eller?
  Jag har inte gått ner något nu sen jag började med lchf, och är därför rädd att det ska skena uppåt om jag börjar med kolhydrater.. :- Jag har ju iallafall ingen viktnedgång att stoppa upp så så länge jag står stilla är jag nöjd 😛

  Men innan lchf när jag åt vanlig kost och inte tränade nåt så stog jag rätt stilla i vikt. Jag har varierat mellan 69-72 dom senaste tre åren. (och då åt jag godis och glass minst en gång i veckan) Usch när man tänker tillbaka på vilka matvanor man hade! 😛

  Nu äter jag lchf och tränar 3-5ggr i veckan… vafan går jag inte ner i vikt för??? 😛 Fortfarande mellan 71-73kg! GaaahhhhH!

  #18857

  Även om du inte börjat gå ner i vikt ännu varför från gå det du påbörjat ? Visst man gör ju som man vill men ibland får man ha tålamod eller får man se över igen vad man stoppar i sig.
  Har du nu hållit dig bort från kolhydrater tror jag absolut att kroppen kan reagera på vikt uppgång, definitivt om du ska göra någon slags mix av att äta vanligt och LCHF.
  Om du verkligen vill fortsätta med Lchf ska du göra det även om det kan bli jobbigare när man är utomlands. Visst kan man unna sig något, men att börja stoppa i sig smothies, frukt och annat sött är väl onödigt om man nu gärna vill gå ner i vikt, trots semester.
  Så snälla ge inte dig själv anledning till att stoppa i dig en massa kolhydrater bara för att du inte har gått ner i vikt ännu, det ger bara dig själv en ok anledning till att äta det med gott samvete.
  Själv har jag ätit enligt Lchf i ett år men inte pga att jag vill gå ner i vikt utan för hälsan, (högt blodsocker och högt blodtryck)
  Idag äter jag inga mediciner längre ;D. Men trots normal vikt (61kg) när jag började med Lchf har jag gått ner till 58kg på ett år,
  så kanske är du inte så långt från din idealvikt och därför tar det längre tid innan det händer något.
  Jag hoppas du håller ut. 🙂 trots semester

  #18862
  AvatarFridah
  Deltagare

  Ja, du har nog rætt.. men lite frukt kommer jag nog æta ændå før det ær ju så gott nær man ær i værmen att svalka sig med!! 😛 Men såklart så ska jag inte proppa i mig. Jag kanske inte ens tycker det ær gott længre heller 😛 Jag kænner mig ju mer sugen på ost nuførtiden æn t.ex choklad. Konstigt nog 😛
  Jag tænker också fortsætta med LCHF framøver æven om jag inte går ner något i vikt, just før att det ær bra før så mycket annat 🙂 Jag har reumatiskt och jag har inte alls lika ont i mina knæn som jag brukar ha den hær tiden på året 🙂 Underbart!
  Jag ær 1,65 cm lång å væger ca 72kg så jag har minst 10kg att gå ner, så det borde inte vara dærfør det tar sån tid før jag har ændå lite att ta av! Jaja… jag hoppas det kommer snart 🙂

  #18856

  Bara håll ut :-X Någon teori jag har hört är att det är svårare att gå ner om man jojo bantat mycket innan, att kroppen då är mer vaksam på att tappa vikt men tyvärr kommer jag inte ihåg all information om detta och jag kan inte säga om det stämmer.
  Jag hoppas du får en underbar semester i Thailand. 🙂

  #18854
  AvatarButirka
  Deltagare

  Dom har många fler sorters djur och insekter att äta i Thailand, så någon brist på variation lär du knappast behöva drabbas av.
  En bekant gick ner flera kilo i vikt på sin Thailandsresa.

  #18863
  AvatarMadison
  Deltagare

  Åka till Thailand utan att njuta av all färsk god frukt, kokosjos, bananpannkaka och nudelrätter.. nää.. är du galen. Att smaka det varje land har att erbjuda är ju en del av upplevelsen med att resa.. måste ju gå att släppa lite på reglerna då och då eller? ( Har själv inte testat att äta LCHF än..)

  #18853
  AvatarButirka
  Deltagare

  Thailand har mycket mer än frukt och grönsaker om man vågar testa något nytt.

  #18861
  AvatarFridah
  Deltagare
  Quote:
  Dom har många fler sorters djur och insekter att äta i Thailand, så någon brist på variation lär du knappast behöva drabbas av.
  En bekant gick ner flera kilo i vikt på sin Thailandsresa.

  Eftersom jag inte är så mycket för att äta kött här hemma så blir det nog inte så mycket annat än kyckling och fisk där nere…. och knappast några insekter… fy va äckligt 😛

  Näe, det blir nog lite avvik där nere så får jag köra stenhårt när jag kommer hem igen istället 🙂 det är ju bara jag själv som förlorar på det så får se när jag är där hur det känns!

  #18852
  AvatarButirka
  Deltagare

  Kyckling, kycklingfötter och fisk finns det mycket av. Insekter och larver finns det mycket av på torgen. Prova på, du kanske tycker om dom 🙂

  #18851
  Avatarqwe
  Deltagare

  Det måste vara sjukt svårt att köra LCHF i Thailand(närliggande länder också). Allt dom severar är ju i ngn sötsurt, ris & nudlar….
  Men om du ser till att undvika alla kolhydrater så kommer du garanterat gå ner eftersom du svälter dig själv. 😉

  (Nu pratade jag iofs om en riktig resa, är du en sk ”tråkresare” som åker till thailand och sitter på ett o samma hotell hela tiden så finns det säkert LCHFmat att få tag på.)

  #18846
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Nu pratade jag iofs om en riktig resa, är du en sk ”tråkresare” som åker till thailand och sitter på ett o samma hotell hela tiden så finns det säkert LCHFmat att få tag på

  Nåja, det är väl inte alla som vill kuska runt i Thailand på fjortisvis o käka nudlar i kvadrat. Man kanske har högre krav vad gäller boende o mat. Då är det inte fel att bo på ett o samma hotell (där man har tillgång till ägg o bacon varje frukost) o ha en massa restauranger i närheten där man kan äta grillad/stekt kyckling o kött, fisk o skaldjur utan söta såser, grönsaksröror m.m Ät lite av deras goda cashewnötter istället för frukt (vi har ju samma frukt här hemma) Citronmineral svalkar lika bra som glass o smoothies. Så himla svårt är det inte att äta LCHF i Thailand.

  #18860
  AvatarFridah
  Deltagare

  Jag ska bo i stort sett på samma hotell så jag lär ju kunna äta ägg till frukost varje dag iaf… 🙂
  Åh visst har vi samma frukt här hemma men det är inte i NÄRHETEN lika gott 😛 Faktiskt.
  Tack för tipsen iallafall 🙂

  #18850
  Avatarqwe
  Deltagare
  Quote:
  ]Nåja, det är väl inte alla som vill kuska runt i Thailand på fjortisvis o käka nudlar i kvadrat. Man kanske har högre krav vad gäller boende o mat. Då är det inte fel att bo på ett o samma hotell (där man har tillgång till ägg o bacon varje frukost) o ha en massa restauranger i närheten där man kan äta grillad/stekt kyckling o kött, fisk o skaldjur utan söta såser, grönsaksröror m.m Ät lite av deras goda cashewnötter istället för frukt (vi har ju samma frukt här hemma) Citronmineral svalkar lika bra som glass o smoothies. Så himla svårt är det inte att äta LCHF i Thailand.

  Jag har det bra hemma så jag behöver inte åka bort för att vila.
  Åker jag bort så är det för att uppleva något.
  Men vi är alla olika…

  #18845
  Avataragnetasch
  Deltagare

  PRECIS! Det kanske du ska fundera på innan du kallar andra för ”tråkresenärer” 😉

  #18849
  Avatarqwe
  Deltagare
  Quote:
  PRECIS! Det kanske du ska fundera på innan du kallar andra för ”tråkresenärer” 😉

  Nej?
  Det är fortfarande en tråkresa. 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.