LCHF = kraftigare menssmärtor?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3526
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Jag vet inte om det är LCHF relaterat eller ålders relaterat… Men mina menssmärtor är helt fruktansvärda nu för tiden! :'(
  Till saken hör att jag fick min första mens efter graviditeten på samma dag (!!) som jag började med LCHF så jag vet inte om det hade varit likadant på ”normal” kost!? (Den första mensen var det dock inte så här illa!!)
  Jag har nu kört LCHF i snart 12 veckor och har nu mens för tredje gången – och står knappt ut!! Jag har så ont i magen att jag knappt kan göra någonting alls. Igår åt jag citodon men blev lite snurrig av det så idag har jag ”bara” ätit alvdeon å ipren!
  För att förvirra mig å min kropp ännu mer så hade jag även en cysta som spruckit i livmodern för en dryg vecka sedan och har haft väldigt ont pga den åxå. Läkaren sa ang den att det skulle gå över när mensen kom så nu tror jag att smärtan ”bara” är menssmärtor… :-

  Men ska det verkligen vara så här illa? Å är det kostrelaterat tro? En kompis till mig trodde att min kropp kanske behöver mer kolhydrater under mensen men jag vet inte… Jag är dessutom lite rädd att tillföra kolhydrater hipp som happ – jag har under mina nästan 12 veckor på LCHF inte ”fuskat” ett enda gram å är rädd att jag skulle må dåligt om jag äter kolhydrater!?

  Ngn som har liknande erfarenheter eller vettiga åsikter? Jag kanske får vända mig till bm med mina frågor men är rädd att hon bara ska ”skylla på” lchf…. ::)

  #54031
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Nej, inte att smärtorna blev värre men det hade det mycket möjligt kunna göra. Men mensen har blivit galen eller nåt och det stämmer nog. Hos dig tror jag det spelar in flera saker, cystan OCH att din kropp ska tillbaka till normalläge igen efter förlossnignen. LCHF påverkar absolut mensen i början, och det kan ta upp till 6 mån innan det har normaliserats. Alla hormoner som är lagrat i fettet kommer ut och ger en del problem.

  Jag skulle inte lägga till extra kh. Tror inte det har någon nytta. Men om det fortfarande gör så ont tycker jag du ska kontakta läkaren igen och låta dig undersökas. ”bara” menssmärtor kan vara häftigt nog, även för det kan du söka hjälp!

  #54029
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  håller med mynlen, hormonerna spökar som f-n… stå ut ett par månader till och se om det blir bättre… men sök gärna hjälp innan!!

  #54032
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Jag fick Naproxen av läkaren i måndags å har käkat det i två dagar nu… Jag tror att det blir lite bättre men jag vet inte…
  Idag är nog sista dagen av mensen för den här vändan så sen kan jag leva normalt i ett par veckor igen! Och jag hoppas att nästa gång blir lite mildare! Min ”kära styvmor” var här igår och trodde att det är pga allt fett jag äter som jag har ont i magen… 🙁 Hon såg när jag gjorde iordning äggmjölk till kaffet å menade att det såklart är därför jag har ont – fett gör ont…

  #54030
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag forstar hon tanker sa men det kan inte vara det. for da skulle jag haft ont hela tiden.

  forresten, jag vill inte gora dig ledsen eller sa men det kan gott handa att mensen kommer fortare an om nagra veckor igen. Jag har nu i ca 6 v haft litet mens varann vecka kanns det som.

  Bra med naproxen, smarta ar inget kul. Hoppas verkligen du fortsatter, jag sjalv ar overtygat om att det kommer att bli battre snart!

  #54033
  AvatarMums
  Deltagare

  Jag tycker du skall gå till din gynekolog, inte bm. Jag tycker de skall undersöka dig. Du behöver ju inte säga att du äter LCHF om du tror att det skulle färga gynekologens åsikt. Det behöver ju inte alls vara nåt kostrelaterat och det finns hjälp att få.

  #54034
  AvatarJenny38
  Deltagare

  Jag har själv haft enorma smärtor pga cystor, jag tycker du borde gå till gynekologen och kolla att det inte är fler cystor som stör.
  Lycka till och hoppas att värken inte kommer tillbaka!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.