LCHF och diabetes 1 och 2

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2173
  betsygrable
  Deltagare

  Vi lade om kosten och började följa LCHF-metoden för drygt 2 veckor sedan och mår toppen. Magen har lugnat ner sig efter ett ganska ”livligt” GI inspirerat år. Man kan gott säga att magen och tarmarna fått lugn och ro! Till saken hör att min man fått diganosen diabetes 2 och vad jag kan förstå finns möjligheten att bli ”tablettfri” genom att följa LCHF-metoden. Har jag fel???
  har några undringar:
  Vi vill inte rasa i vikt, det är inte vårt mål, utan äta gott, må bra och kanske, kanske kunna lägga diabetes medicinen åt sidan.
  En annan fråga är om man kan äta någon frukt, i små mängder? Läste att t.ex clementiner/satsumas och nätmelon var OK. Om man gör äppelmos på enbart äpplen med inga som helst tillsatser, bara lite vatten?
  Det roliga i kråksången är att jag ALLTID varit såååå svag för smågodis och choklad och nu har det suget helt försvunnit, trots att jag inte äter några sötsaker!!! Hur förklarar någon detta? Skönt ialla fall. Vore tacksam för lite synpunkter på detta. Det svåraste är nog att inte kunna äta frukt i någon större utsträckning!
  Må så gott önskar ”betsygrable”

  #35089

  Om ni inte är ute efter att rasa i vikt så tycker ja att det är ok att äta lite frukt ibland 😉 Äppelmos på bara äpplen tycker jag låter bra, när jag gör ”sylt” så mixar jag bara bär 😉 Angående diabetes så finns det mycket att läsa på nätet, hittade även en artikel i Bolags tidningen som kan vara värd att läsa! Jag bifogar några filer som kanske kan vara till hjälp! Och som sagt finns det mycket mer att läsa på nätet, lycka till!

  http://www.systembolagetkampanj.se/bolaget2011_1/#/22/

  http://www.kostdoktorn.se/vetenskap/anekdoter/pekkala

  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

  #35088
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Till saken hör att min man fått diganosen diabetes 2 och vad jag kan förstå finns möjligheten att bli ”tablettfri” genom att följa LCHF-metoden. Har jag fel???

  Du har inte fel. Det är många diabetiker som sänkt sitt blodsocker med hjälp av LCHF o så småningom kunnat minska på sin medicin, kanske t.o.m kunnat sluta medicinera. Lycka till, hoppas vi får höra positiva inlägg från er i fortsättningen 🙂

  Quote:
  En annan fråga är om man kan äta någon frukt, i små mängder? Läste att t.ex clementiner/satsumas och nätmelon var OK. Om man gör äppelmos på enbart äpplen med inga som helst tillsatser, bara lite vatten?

  Frukt är varken lämplig som LCHF- eller diabeteskost. Frukterna kryllar av enkla sockerarter som gör en massa skada; ger blodsockertoppar o hjälper till att lagra fett.
  Varken clementiner eller nätmelon är ”OK” De innehåller 9,3 respektive 7,1 g kolhydrater/100 g. Äpplen innehåller 12,4g kolhydrater/100g 😮 Ska man dra ner på kolhydrater ska man inte äta så kolhydratrika livsmedel. ”Under 5g kolhydrater/100g” lyder stridsropet.

  Quote:
  Det roliga i kråksången är att jag ALLTID varit såååå svag för smågodis och choklad och nu har det suget helt försvunnit, trots att jag inte äter några sötsaker!!! Hur förklarar någon detta?

  Hjärnan har fattat att du inte använder dig av socker som belöningssystem o har gett upp att tjata om det. Men ge den lillfingret……

  Quote:
  Det svåraste är nog att inte kunna äta frukt i någon större utsträckning!

  Varför då? Det är ju bara en annan form för godis. Ät de kolhydratlåga LCHF-grönsakerna istället, de innehåller mer vitaminer, mer fibrer o mer antioxidanter än frukt. Dessutom trycker dom inte på sockerknappen 😉

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.