LCHF och fertilitet?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5686
  AvatarSophieB
  Deltagare

  Hej!

  Jag funderar på vad som händer med kroppen vid LCHF. Jag vet inte om detta inlägg hamnar rätt, men jag verkar ha väldiga problem med att bli gravid… Det tar sig helt enkelt inte:-(. Nu funderar jag på om min kosthållning kan vara en bidragande orsak. Jag är sockerberoende och har ganska risiga vanor (som jag skäms över och försöker rätta till). Jag har haft detta problem länge. Är det rimligt att misstänka att mitt höga sockerintag ha gjort mig infertil?
  Om det finns ett samband, är det någon som vet om fertiliteten kan komma tillbaka om man blir sockerfri/äter LCHF?

  #88201
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  http://www.kostdoktorn.se har skrivit lite om det. Att bla vissa läkare förespråkar lchf ist för tex hormonbehanling och det har funkat i många fall. Så det är inte helt omöjligt. Din kropp är säkert stressad med allt socker och annat skräp som kommer in i kroppen så den inte har tid att bli gravid. Det är värt att testa! 🙂

  #88202
  AvatarHellajoh
  Deltagare

  Testa! Jag blev gravid efter typ 2 mån med lchf. Iofs så var det även med hjälp av hormonbehandling men vi hade försökt i över 3 år innan dess med massa olika behandlingar som ivf osv. Lycka till!

  #88200

  Jag hoppas på det! Jag startade min resa på lchf mycket tyngre om hoppas på att kunna bli gravid när jag kommer under 90 kg.

  #88199
  AvatarSophieB
  Deltagare

  Det låter ju lovande! Jag håller tummarna och har just klarat min andra dag med LCHF :-). Mår helt ok även om jag är trött och gottesugen emellanåt. Jag har 10-12 kg övervikt också så det är ju bara bra om jag tappar lite också!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.