LCHF och hypotyreos

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #289
  Avatarlygo
  Deltagare

  Jag har ätit LCHF i 8 månader(!) och har ej gått ner i vikt.
  I februari, vid en rutinhälsokontroll, konstaterades det att jag har hypotyreos. De senaste 8 veckorna har mina blodprover visat perfekta värden och därmed har min dos av Levaxin fastställts.
  Jag har hela tiden hoppats att det var min hypotyreos som gjorde att jag inte gick ner i vikt, men efter 8 veckor med fina värden och strikt LCHF börjar jag tvivla. Eller kan det vara som så att det tar lite längre tid för ämnesomsättningen att bli normal igen efter att TSH och T4 visar bra värden?
  Någon som har erfarenhet av detta?

  #8142
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Ja Lygo, du kommer att gå ner i vikt…..jag har haft samma sak, suck därför sitter jag här nu. Bara du har rätt dosering så är det bra. Jag har ätit medidciner nu i 2 år. Kan du berätta hur mycket du har övervikt?
  Hur ser dina matportioner ut?

  #8143
  Avatarlygo
  Deltagare

  Jag borde ha rätt dosering nu (känner i alla fall inte av att värdena skulle vara på väg åt fel håll igen) och har ätit 125 µg i 2 månader – men fortfarande ingen viktminskning. Jag hade hoppats på att ämnesomsättningen skulle vara normal igen så fort värdena blev bra.
  Jag väger 99 kg och min målvikt är ca 75 kg.
  Åt normalstora portioner innan jag började med LCHF och nu äter jag mindre portioner eftersom jag blir mätt fortare (pga allt fett förstås), så jag tror inte att jag äter för mycket.
  Jag har hört talas om folk som inte alls går ner i vikt med LCHF och jag hoppas verkligen inte att jag är en av dem eftersom jag mår så mycket bättre när jag äter så här.
  Hur var det för dig?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.