LCHF och små barn

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3716
  frubacklund
  Deltagare

  Hej på er!
  Jag är helt ny här på forumet och började med lchf för fyra dagar sedan efter en hel del funderande och planerande. Så här långt känns allt toppen, men till min fråga. Hur har ni gjort med maten till era barn? Äter de som er eller ger ni dem ris, potatis eller vad det nu kan vara? Är det på något vis skadligt att inte ge barnen kolhydrater? Mina döttrar är 4 och 7 år.
  Tacksam för svar!
  //A

  #56884
  Flami
  Deltagare

  Hej och välkommen hit!

  Jag har tre barn, 11 år, 5 år och 7 månader gamla. De två stora ger jag fortfarande ris,pasta och potatis , men jag har skurit ned på mängden. Mitt mellanbarn hade kunnat leva på pasta om hon fått.
  Jag försöker införa grönsaker i variation men som de flesta ungar så är de inte speciellt intresserade. Gurka och tomat räknas liksom inte.
  Gör som du känner är bäst.
  Jag håller dessutom ganska strikt på det där med godsaker. Fredag är popcorns-dag och lördag är det godis, i veckorna helst ingenting, vilket jag visserligen ruckat lite på nu när de har sommarlov.

  #56883
  Mynlen
  Deltagare

  på lifezone.se kan du läsa om LCHF och barn. dom behöver inga kh, kroppen gör det det själv behöver av fett. Men det är svårt att undvika för barnen, så nog får dom i sig så det räcker.

  #56882
  stpe006
  Deltagare

  Kolhydratern är absolut inte nödvändiga. Det glykos som kroppen behöver klarar den själv att framställa, detta gäller även barn. Jag tror dock inte att ungarna far illa av att ära lite pasta, ris och potatis, men det bör inte vara basen i födan eller det enda de äter. Sockret tror jag dock är direkt skadligt och bör undvikas in i det längsta.

  Framförallt barn behöver mycket fett, och bra fett, då de växer och utvecklas.

  Mina ungar vll numera inte ha annat än ägg och bacon till frukost och de älskar mina feta såser och fettdrypande kyckling mm.

  Tyvärr hjar jag bara mina ungar varannan vecka och rår inte över vad de äter när de inte är hos mig. Jag ser dock stor skillnad på deras tempo, tålamod och koncentrationsförmåga efter några dagar hos mig med mindre kolhydrater.

  #56885
  frubacklund
  Deltagare

  Tack för era svar!
  Mina barn äter inte godis, men de äter popcorn så där är det ingen fara. Jag skulle aldrig vägra dem potatis eller pasta men det känns skönt att veta att lchf är bra även för barn. Jag tror nämligen att de hellre äter ”lchf-aktig” kost än ”vanlig”. Intressant att höra att barnens koncentrationsnivå förbättras då de äter minde kolisar. Min äldsta dotter har lite svårt med just koncentrationen..
  //A

  #56881
  Franke
  Deltagare

  Tänker man efter lite så känns det självklart att deras koncentrationsförmåga förbättras.

  Se följande fina graf jag gjorde i mspaint som exempel, röd är vanlig kost och grön är LCHF. Blodsockertoppar skapar hyperaktivitet och dålig koncentrationsförmånga, dipparna skapar trötthet och ännu sämre koncentrationsförmåga. Vanlig kost är rena berg och dalbanan, jämför med lchf som ger en fin och stabil blodsockernivå.

  Notera att jag bara ritade lite från huvet, värdena är inte exakt statistiskt belagda, men det ser ut ungefär sådär.

  blodsocker.png

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.