LCHF? Strikt LCHF?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6191
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jag tycker det är fruktansvärt stor fokus kring att äta mycket fett och grädde när det snackas om LCHF. Jag är inte så förtjust i att äta fettet på kotletter eller annat kött. Jag äter kött och fisk som tidigare, men har ersatt potatis, ris och pasta med broccoli, blomkål och zucchini, med mera. Känner inget sug efter godis eller choklad, samt äter LCHF-bröd 1 gång per dag, och dricker kaffe 2 gånger per dag. Utöver detta har jag inte motionerat något överhuvudtaget, och jag har vid enstaka tillfällen ätit mat som jag enligt LCHF inte bör äta. Ända har jag gått ner 25 kilo på ett halvår! Så… Är det nödvändigt att fokusera så starkt på att äta mycket fett med LCHF?

  #92964
  AvatarLimp
  Deltagare

  LCHF går ut på att ersätta kolhydraterna med fett. En energikälla för ork väl känsla. De som inte gör så brukar få i sig extra proteiner som kroppen kan omvandla till glukos. Dvs. situationen blir precis som om manhade ätit kolhydrater. Fett leder till bra energifördelning och ketos utan svält. När svält bränner man muskler istället för fett… Utryckt förenklat !

  #92961
  AvatarAnonym
  Gäst

  Intressant. Innebär din kommentar/svar att den metod jag har använt för att gå ner i vikt inte är LCHF-relaterad? Kan tillägga att jag inte har varit hungrig någon gång under 6 månader. Och musklerna har jag kvar. 😉

  #92963
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Nej det är inte LCHF. Det är inte enda sättet att tappa vikt men man missar en del fördelar med just LCHF.

  #92962
  AvatarAnonym
  Gäst

  Kan tillägga att jag gör gratänger av broccoli, blomkål och zucchini med grädde och fet ost. Jag äter så lite kött att jag inte kommer upp i de halter som gör att det bildas glykos. Så… Är det fortfarande inte LCHF det som jag äter?

  #92965
  AvatarLimp
  Deltagare

  LCHF står ju för Low Carb High Fat… du äter Low Carb Low Fat (LCLF).

  #92966
  AvatarLimp
  Deltagare

  LCHF står ju för Low Carb High Fat… du äter ju mer åt Low Carb Low Fat (LCLF) hållet enligt din beskrivning. Men når du effekterna som du eftersträvar, så är det bara och fortsätta. Jag äter fet mat för att få energi och slippa hunger. Grönsakerna gör mig bara hungrig och huger är det värsta jag vet. Det vill jag inte uppleva.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.