LCHF + träning?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2269
  AvatarSandreeew
  Deltagare

  Hej!

  Jag och min sambo började med LCHF igår.
  tränar spinning 3 gånger i veckan o så kör vi styrketräning 2 gånger. Jag kör även ett halvtimmes pass på motionscykeln varje morgon pga att jag är rätt stilla sittande på dagarna.

  Vad tror ni, behöver vi träna mer för att få snabba resultat eller ligger vi på en bra nivå? 🙂

  Tycker att detta ska bli jättespännande och hoppas på fina resultat! 🙂

  #36407
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  För fina resultat behöver ni inte träna alls… men för välbefinnande är en annan sak… tänk på att styrke träningen kan ge sämre våg resultat så mät er för guds skull… muskler väger mer än fett=)) Välkomna och lycka till!!

  #36412
  AvatarSandreeew
  Deltagare

  Okej, men får man inte snabbare resultat om man tränar? 🙂

  Ja men vi mäter oss bara, vi har varit igång med träningen nu sen nyår o har inte ställt oss på vågen någon gång för vi vet att måttbandet visar mer än vågen, oftast.

  #36410
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag kan nästan garantera att resultaten kommer snabbare med en välavvägd träningsmängd. För det första så förbrukar man ju energi då man tränar, sedan bygger man ju (beroende på träningsform) mer muskelmassa vilken i sin tur ökar fettförbränningen ytterligare. Sen mår man ju som sagt så bra av träning! 🙂 Du tränar definitivt inte för lite, det känns väldigt lagom, med de halvtimmes långa cykelpassen på morgonen kan det nog nästan verka extremt för vissa. 🙂

  #36411
  AvatarSandreeew
  Deltagare

  Ja, det var nästan det jag tänkte. Man måste ju förbränna mer om man tränar också. Ja, man mår ju absolut bra av träningen.

  Tack, va roligt att höra att jag tränar bra 😀 har hittat ett jättebra träningssätt o man vill inte träna ”fel” då.
  Men idag fick jag hoppa över motionscykeln på morgonen, mitt huvud känns helt segt och jag är super trött. men som jag förstått så är det vanligt den första veckan? 🙂

  #36413
  Avatareeemmaaa
  Deltagare

  Utnyttjar denna tråd lite. Jag tränar ganska lika men undrar om man måste öka fett och profet intaget om man tränar?

  #36409
  AvatarMarcus
  Deltagare
  Quote:
  Utnyttjar denna tråd lite. Jag tränar ganska lika men undrar om man måste öka fett och profet intaget om man tränar?

  Det beror på en hel del olika faktorer. Låt säga att man står still i vikt, men vill gå ned i fett, då kan det kanske vara bra att köra en del träning för att öka förbränningen, och därmed tappa kroppsfett. Om man däremot redan är på väg ned i vikt och börjar träna mycket utan att korrigera kosten tror jag att det finns risk att man förlorar muskelmassa, eller på annat sätt sätter för stor press på kroppen.

  Det är alltså svårt att säga något generellt.

  #36408
  AvatarSaris
  Deltagare

  Jag har käkat LCHF i ett halvår nu, lite mer. Enda nackdelen jag har upplevt under hela den här perioden är att jag konstant känner mig tung i kroppen. Benen är oftast som bly. Träningen har jag dragit ner på drastiskt. Knappt tränat nånting för att jag helt enkelt inte har orkat.

  Idag har jag dock ett hårt 3 timmars-pass framför mig. Hade bara ätit frukost och var inte speciellt hungrig, men tryckte nu i mig en rejäl lunch på fisk med smör och en burk tonfisk. Dels för att få extra energi, och dels för att jag inte kommer hinna äta på x antal timmar och inte vill bli hungrig mitt i passet. Hoppas att jag kommer palla detta nu och att det känns bättre. Ska se hur det går. Träningen börjar 5. Blykänslan suger!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.