LCHF + träning + diabetes

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #630
  Avatarputte
  Deltagare

  Hej vänner!
  Jag har kört LCHF sedan i juni och har nått hyfsade resultat (-10kg) men jag är inte nöjd med mitt utseende än (skulle vilja få bort en sisådär 5-10 pannor till tror jag)! Däremot är jag, som jag tidigare sagt här på forumet, otroligt nöjd med mina blodsockervärden och hba1c (jag har diabetes typ 1). Väl så.

  Jag har alldeles precis nyss börjat träna på gym. Jag har inte hunnit med mer än två pass ännu så jag har inte kommit igång riktigt än. Mitt blodsocker stiger när jag tränar, från att ha legat på 6.5 innan har jag när jag går ut från gymmet uppåt 10-11mmol/l. Vad beror detta på? Och eftersom jag kör på stenhård LCHF undrar jag huruvida detta sätter stopp för fettförbränningen? Det är möjligt att det är en oerhört korkad fråga (jag känner't nästan själv) men jag är inte säker, så jag vill veta… 🙂

  Är det förresten någon som har tips för hur jag ska lägga upp träningen? Jag planerar att gå till gymmet ca 2-3 ggr/vecka.
  På eget bevåg har jag nu börjat träningarna med 20 minuter ganska slö cardio (även om jag når en puls på 180 ganska fort). Jag är fruktansvärt otränad rent konditionsmässigt för tillfället så jag börjar lugnt men tänker öka tempot successivt.
  Efter cardion lyfter jag järn (har inte ”kommit i ordning” med detta ännu då jag först imorgon ska lägga upp schema tillsammans med tränare).
  Och efter det kör jag 10-20 minuter löpning på band till.

  Planen är att öka intensiteten och mängden konditionsträning allteftersom mina stackars lungor och muskler har vant sig vid påfrestning, men annars, någon som har tips?

  Fridens liljor och lycka till alla LCHF-kämpar där ute!
  Putte

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.