LCHF + träning?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #356
  Avatarhannutt
  Deltagare

  Hej 🙂
  Har kört LCHF i två veckor nu och har hittills gått ner 2,5 kilo, jättenöjd 🙂 Har fått mycket hjälp från det här forumet, superbra!

  Nu till min fråga, om man kör LCHF och tränar, funkar det att äta samma lika som man gör när man inte tränar eller är det något man bör äta mer av? Tänkte framförallt på protein, om man ska äta mer när man tränar?

  MVH Hanna

  #8590
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Hur har du gjort tidigare? Har du ätit mer protein när du tränat?

  #8592
  Avatarhannutt
  Deltagare

  Ja, jag brukar öka proteinintaget de dagar som jag tränar… kanske bara är att fortsätta göra det?

  #8589
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag vet inget om träning :-[ Men om du upplevt det som positivt tidigare att öka proteinintaget vid träning ser inte jag något fel på det. Finns här någon som har mer erfarenhet?

  #8584
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Jag äter som förut efter jag simmat 40min.

  #8591
  Avatarblondin
  Deltagare

  Jag äter också som förrut men tar ett extra mellanmål då jag kommer från träningen.

  #8583
  AvatarAnonym
  Gäst

  Det finns rätt mycket information om träning på kostdoktorn.se vilket jag varmt rekommenderar att du läser.

  Klipper in delar av en Intervju med Jonas Colting (triathlonstjärna)

  Skulle du kunna sammanfatta din filosofi när det gäller kost och träning?
  Min grundfilosofi är att maten i första hand skall underhålla hälsan, det är det primära. Och det är ett paradigmskifte jämfört med många andra som ser maten som energi. Men matens viktigaste uppgift är att underhålla homeostasen, hela hälsobiten egentligen. Och är vi helt friska och äter bra, då har vi alla förutsättningar för att prestera fysiskt också. En idrottsman kan ju aldrig prestera från sjuksängen. Många idrottsmän underskattar värdet av god hälsa för prestationen. Många människor i allmänhet ser mer maten som ett bränsle än som en byggsten.

  Min kostfilosofi kring hälsa och träning bygger på att maten skall vara det främsta vapnet (utöver sömnen) mot den stressen som träning innebär. Många människor använder paradoxalt nog sin träning som en ursäkt för att äta sämre – ”jag bränner ändå av kalorierna”. Då har man tänkt helt fel, och inte insett att fysisk träning på elitnivå är väldigt stressande för kroppen. Vi stressar alla organ,vi stressar det endokrina systemet. Skall man kunna leva upp till den stressen är det viktigt att vi ger kroppen mycket bättre näring, mycket bättre och sammansatta produkter än vad gemene man äter, som inte ställer lika höga krav på sin kropp.

  Under träningsperioder, hur äter du en vanlig dag då, som ett exempel?
  På morgonen kanske före ett löppass, en kaffe (svart) och tre stycken av mina hemmagjorda kokosbollar. Jag gör dem på hackade valnötter, pumpakärnor, kokosfett, kokosflingor, strödadlar. De är väldigt protein- och fettrika. Sen är det skillnad på ”finkaffe” och ”fulkaffe”, är det riktiga kaffebönor så tror jag kaffe är en mycket bra produkt.

  Efter träningen är det dags för den stora frukosten. Jag äter ganska mycket quinoagryn, hirschgryn, glutenfria. Jag kan göra en äggröt där jag kokar upp quinoaflingor, och vispar ner 3-4 ägg i. Sen kan jag ha lite solrosfrön i och mandlar på, och äter det i regel med en stor klick smör på. Jag kan äta en frukt till det, och ofta har jag lite blåbär i. Jag försöker äta mycket av färgrika bär. Det är en vanlig frukost efter träningen. Med kolhydraterna är det ju ingen strikt LCHF-kost jag äter, men med 4 ägg och smör blir det en bra mix.

  Till lunch fräser jag exempelvis ihop en mix av broccoli, spenat, brysselkål, gröna ärtor om jag fräser i färsk ingefära, vitlök, koriander, kardemumma, mejram och så vidare. Sen kan jag äta en bit ungsstekt lax till det, eller att jag wokar i färsk oxfilé.”

  #8588
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag kan nog aldrig börja träna, inte om man ska behöva äta hans hemmagjorda kokosbollar eller äggröt :-X

  #8582
  AvatarAnonym
  Gäst

  Varför inte?
  ???

  #8587
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Därför att både bollarna o gröten innehåller nästan allt jag tycker är äckligt här i världen; pumpakärnor, kokosfett, kokosflingor, strödadlar, quinoaflingor. Du ser, ingen träning för mig tyvärr 😀

  #8585
  Avatartigermala
  Deltagare

  Jag tränar ca 3-4 ggr i veckan, har precis börjat med LCHF ska bli intressant och se om man går ner i vikt. Innan gjorde jag inte det när jag åt kolhydrater. Men nu med LCHF känner jag mig på ett jämnare humör och orkar mer. Men vilket fall som helst ska det bli kul och se om det blir resultat av träningen.

  #8586
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Intressant! Hoppas du rapporterar med jämna mellanrum hur det går för dig.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.