LCHF trots ätstörningar?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3489
  Avatarsolstrale
  Deltagare

  Har ägnat helgen åt att googla lchf, tänkte testa. Jag har haft ätstörningar i lite drygt tre år, och fram tills förra sommaren varvade jag självsvält med ett nästintill ”normalt” ätande, även om jag i perioder åt trots att jag var proppmätt. Men under slutet av sommaren/början på hösten åt jag i stort sett ingenting, och i oktober började jag min anorexibehandling. Har gått upp och ner sedan dess, men är mycket friskare på alla plan nu. Min mage är dock totalförstörd (blir uppblåst hela tiden, är gasig ibland, förstoppad, osv. osv.). Har hela tiden fått höra att det löser sig bara man följer deras matschema, men inget har hänt. Verkligen ingenting, och då har jag ändå följt det ganska slaviskt under ”6-8 veckor, kanske mer”.

  Mitt främsta mål med lchf är alltså att må bättre, inte att gå ner i vikt. Verkar som att i stort sett allas magar har blivit lugnare, och just nu ser jag det lite som min sista chans. Jag vet dock inte hur jag ska förklara det för ”omgivningen”. Vilket egentligen mest är min mamma (jag fyller 17 i höst), men jag är ändå rädd att min psykolog ska protestera på något sätt. Eftersom det, enligt deras dietist, är helt fel att ta bort kolhydraterna.

  Jag vet ju vad jag vill, jag vill ha en lugnare mage och stabilare mättnadskänslor (har inga större problem med blodsockret faktiskt). Är bara osäker på hur jag ska ”förklara mig”. Känns som att många ändå ser det som en diet, även om man faktiskt lägger till fett (vilket kanske inte är det första folk tänker på). Så, argument hitåt. ;D

  Kan passa på att fråga en annan sak också samtidigt. Är det okej att ”trappa upp” fettet? Vet att jag inte kommer klara av att vända helt om bara sådär, men jag vill inte gå upp i vikt för att jag inte äter tillräckligt med fett. Om det nu blir så, jag vet inte?

  #53714
  Avataralfons
  Deltagare

  Hej och välkommen jag tycker du ska börja försiktigt med fett men ät dig rejält mätt

  #53713
  AvatarFranke
  Deltagare

  Säg som det är, kolhydrater är dåligt för magen så du äter lite mer fett istället :). Kan nästan garantera att din mage kommer må PERFEKT om du äter enligt lchf. Fast den kommer må ännu sämre när du väl äter kolhydrater sen, då du är ovan vid det.

  Att trappa upp låter inte som en dålig idé, då hinner din mage vänja sig vid den nya kosten också. Annars mår man lätt lite dåligt i någon vecka eller så.

  #53715
  Avatarsolstrale
  Deltagare

  Det jag är mest rädd för att att de ska tro att jag bara tar bort kolhydraterna för att få ta bort något. Och även om det är uppenbart för mig att detta är bra så vet jag ju hur folk kan vara emot saker som inte passar dem. Men jag har tänkt över ganska ordentligt vad jag skulle kunna äta, och det borde ju inte alls kunna misstolkas som någon halvsvältdiet. Var där och pratade idag (dock inget om lchf) och det känns okej. 😉

  Kolhydraterna i sig är inget jag kommer sakna, även om det svider lite att ge upp vissa saker. Men det finns annat som är minst lika gott, som inte får min mage att flippa ur.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.