LCHF under lång tid??

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3456
  AvatarTess
  Deltagare

  Nån som har erfarenhet eller fakta om att ”gå på” LCHF under lång tid? Har snart hållt på i ett år och undrar lite över framtiden.
  Värden osv.

  tack!

  #53412
  AvatarDobe65
  Deltagare

  Jag har hållit på mer eller mindre i fem år. Just nu är det väldigt mycket ”mer”. Den diet och matrytm jag har nu känner jag att jag kan behålla livet ut. Jag har skrivit det förr, men Lchf har hjälpt mig att sluta hetsäta och att kunna förhålla sig till mat som en normal människa, vilket är otroligt skönt.

  Jag äter avsevärt mindre än när jag startade på lchf. Jag gissar att jag nu äter ca 30% mot vad jag gjorde initialt. Jag äter 2 ggr per dag. Frukost/lunch ca 13:00, middag sent på kvällen. Beroende på om jag tränar eller inte så blir det något mellanmål. Inget är hugget i sten, men det är så här det oftast ser ut.

  Fuskar gör jag ibland när jag känner för det, och utan att få ångest eller bli hysterisk :D. Jag kan inte leva utan att få synda i bland. Men även då jag syndar märker jag att försyndelserna blir mindre. Jag påverkas inte alls av små snedsteg. Däremot vet jag vad som händer om jag tex skulle äta bröd varje dag i två veckor…Det är ungefär vad som krävs för att förvandla mig till ett matmonster igen. Snabba kolhydrater triggar igång mitt hetsätande.

  Mina värden börjar bli ganska ok. Blodsockervärden i stort sett normala utan medicinering, blodtrycket är också på väg ner.
  Har lärt mig också att lchf inte är något universalmedel. Trots en bra diet får man ibland adressera kroppstillstånd som en diet inte rår på. För mig tex så har jag senaste året gjort en stor njuroperation och lagat en ”östlingnjure”, gjort en stor hormonutredning vilket ledde till att jag numera får Testosteron injektioner livet ut, vilket förändrade mitt liv mer än något annat. Till det bättre, svårt att beskriva med ord vilken förändring det var.

  Sen tränar jag mycket. Både styrka och kondition. På gym, och stortrivs med det. Jag ska försöka lägga på mig rejält med muskler och bränna av så mycket fett jag kan. Jag ska bevisa för mig själv och omvärlden att det går att bota diabetes och det metabola syndromet eller ”syndrom x” med rätt kost och träning.

  När det är gjort så ska jag ställa mig upp och skrika. Och jag kommer att skrika högt, det finns en färdig plan på vad jag ska göra. Mer om det sen, men mina erfarenheter de senaste fem åren från diabetesvården har gjort mig ursinnig. Komplett galen. Dom har retat upp fel person…

  Men för att avrunda kan jag väl säga så här att efter fem år på lchf så är det inget större fel på mig :)Jag börjar inse att jag egentligen mår ganska bra och att jag aldrig mer behöver bli en tjockis. Jag har gått ner netto ca 15 kilo, men lagt på mig en hel del kilon i muskler. Som mest hade jag en viktnedgång på ca 25 kilo.

  Magkatarren och halsbrännan försvann direkt för fem år sedan. Sista åren har det slutat att göra ont i hjärtat och har inte heller längre något obehag från lever/galla.

  Största skillnaden nu mot för fem år sedan är att jag är kroniskt k*t, men det är inte kostrelaterat utan har med injektionerna att göra som jag får av professorn på Täby sjukhus. Så ni behöver inte vara oroliga, ha, ha..

  #53410
  AvatarMIXA
  Deltagare

  O, Dobe, vad fint skrivet! Hoppas du verkligen når alla dina mål och kommer skrika HÖGT som f.. 🙂 Håller tummarna! :-*

  #53411
  AvatarMynlen
  Deltagare

  nästan synd att det sista inte är kostrelaterad 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.