LCHF utan kött, svårt…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4194
  AvatarJennyPenny
  Deltagare

  Jag har just börjat äta enligt LCHF och har stött på ett problem. Hur jag än gör så kommer jag inte ned tillräckligt i kolhydrater. Innan bestod min kost nästan uteslutande av kolhydrater, det var säkert 70-80% så jag tycker jag är duktig som kommit ned till 10%. Men enligt det jag nu läst så är det ändå för mycket. Jag äter inget som uppenbart består av kolhydrater som bröd, pasta, ris, potatis osv. jag har ett dataprogram som visar exakt vad för näringsämnen man får ut av det man äter och de flesta kolhydrater jag äter kommer från mejeriprodukterna. Jag trodde det var ok att äta det? Kanske 'ter jag för mycket av dem men eftersom jag inte äter kött blir det svårt utan dem. jag åt idag 41g kolhydrater. fick procent 10% kolhydrater, 27% Protein och 62% fett. Är detta ok? vad skall jag göra för att äta mindre kolhydrater? hur skall jag tänka med mejeriprodukterna?

  Tack!

  #64887
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hur använder du mejeriprodukter idag? Till såser, efterrätter, i maten…? Vilka mängder använder du? Det finns ju många saker som är bra lchf-mat – men man kan ändå inte äta hur mycket som helst av dem. Det är tex. lätt att äta alldeles för mycket grädde, mörk choklad och nötter (för att det är gott) och då går man inte ner i vikt. Det är inte helt lätt att lära sig äta lagom mängd mat, inte för mycket och inte för litet utan efter ens egna behov. 🙂

  #64889
  AvatarJennyPenny
  Deltagare

  Alltså jag har ju just börjat. men jag äter en del ägg, gärna till frukost. till lunch fisk eller grillost men sparris eller blomkål eller liknannde tillsammans med någon sås baserad på creme fraiche. Jag äter keso, avokado och skaldjur. choklad eller liknande har jag inte ätit. inte nötter heller. Till middagen kanske 1dl sås. jag tycker inte det är så mycket men det blir ändå 10%. Jo idag åt jag 1dl creme fraich med bär till efterätt också.

  ? jag har nog inte ritkigt fått ordning på det här än..

  #64888
  AvatarGohper
  Deltagare

  Är det E% du menar eller är det vikt%?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.