LCHF utan viktnedgång?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4275
  Lokfagel
  Deltagare

  Åååkej, då har väl min tur kommit till att pröva det här. Titeln kan vara aningen missvisande, men jag ska se vad jag kan knåpa ihop :3

  Jag är 21, 163 cm lång och väger 52 kg. Har legat på den vikten typ sen puberteten, så det verkar som att det är där som jag ska ligga. Har aldrig varit överviktig, men gick ner ganska rejält för några år sedan, både pga att jag hade magkatarr och kunde knappt äta, samt att jag var vegetarian ett tag och maten i skolan var skitäcklig. Typ krossade tomater med något som med lite fantasi hade kunnat vara tärnade rotfrukter och kikärtor. Samt pellets (alltså falaffel, som jag annars gillar >_<). Nu är jag i allmänhet frisk, tränar typ 2 ggr i veckan och även om jag hetsäter en dag så går jag upp max ett kilo, som sedan försvinner på en vecka. Det är lugnt helt enkelt. Jag struntar i om jag går ner eller upp i vikt med lchf. Ju mer jag läser om det, ju mer logiskt känns det. Jag har aldrig varit någon storätare av kolhydrater, men jag har alltid varit sjuuukt rädd för fett xD Kanske inte så konstigt med tanke på vad man läser om det i media och det som skolan proppar i en på hemkunskapen och idrotten :p Men jag har sett alldeles för mycket positivt komma ut ur detta så jag tänker försöka. T.ex. så har jag läst att folk på lchf behöver mindre sömn (jag känner mej utvilad efter ca 11 timmar… >_>) folk som har blivit av med sin acne (min hud bestämde sig för att stanna i tidig pubertet, hela ansiktet är fullt av ärr pga detta) och att de i allmänhet känner sig friskare och gladare. Och de blir av med sötsuget! D: Jag är övertygad om att jag kan ta mig igenom bieffekterna, så länge jag inte luktar ammoniak i veckor :p

  Nu ligger det till så att jag bor med två människor som är väldigt överviktiga, en är min pojkvän och den andra är hans faster. De har väl kört omkring på olika dieter sen… vad som känns som tidens början. Jag vet att min pojkvän gick ner väldigt mycket när hans dietplan enbart bestod av protein och han var inte tillåten att äta kolhydrater. Sen gick han upp igen. Enbart kött är väldigt dyrt. De är så otroligt övertygade om att den här dieten kommer funka att de typ vägrar lyssna på vad jag säger (heter slimming world förresten, finns det ens i Sverige?) ”amen vi har alltid gjort det här juuuuu… så jobbigt med nytt” bla bla. Är de smala då?

  Nä. Men nu kanske jag kan bevisa att det är värt ett försök 🙂

  Hjälp, det blev ett långt inlägg! ^^ Tack om någon orkade läsa det iaf. Vad tror ni? Kommer det ha någon positiv effekt på mig eller de som jag bor med? Jag hoppas det.

  #65701
  Mynlen
  Deltagare

  dom kommer säkert att gå ner en del, men vikten kommer dom nog inte att hålla. jag läste litet runt på slimming world men ”fat free yoghurt” så visste jag att det är bara tillfälliga lösningar.

  MEN det viktigaste för din pojkvän och faster är att dom måste få upp ögonen först på något annat än sånt här. Slimming world är nog inte så mycket annat än viktväktarna, kaloribegränsande dieter. Men dom är fasta i vad dom tror. Protein dieten kan man inte följa längre tider tyvärr, men LCHF kan man.

  För dig själv, testa LCHF om du vill det, då märker du om det passar dig. När dom märker du mår bra på det så kanske dom blir nyfiknare.
  Men det kan hända att du går upp litet för denna diet är ”viktnormaliserande”, folk som är för underviktiga går oftast upp med den. Inte så man blir överviktigt iallafall.

  Lycka till!

  #65703
  Lokfagel
  Deltagare

  Tack för svaret ^^

  Nåt kul hände igårkväll, min pojkvän bestämde sig helt plötsligt för att prova lchf. ”I en vecka och bara för att jag älskar dej”

  Höhö, gulligt, men det är nog snarare för att han gillar god mat och inget annat, tror inte att han vill att jag ska veta att jag hade rätt för en gångs skull x3
  Vi får se hur det går, jag hoppas han gillar det dock och att han håller fast vid det =)

  #65702
  Beauty4life
  Deltagare

  Lycka till!

  #65700
  mctrollet
  Deltagare

  ohh, spännande=) Ska bli kul att följa hur det går för er!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.