LCHF – VLCD

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #640
  AvatarLinda_1
  Deltagare

  Jag verkar ha låååång väg till att kicka i gång min förbränning, kroppen verkar verkligen villa hålla kvar mitt extrahull 🙁 Äter LCHF med kanske en aning för mycket mejeriprodukter. Har tidigare för flera år sedan gått i genom en VLCD diet med bra resultat, kom tillbaka till normal kost och höll vikten i ca 3 år. Sen blev det som det blev och kolhydraterna smög sig in i vardagen och nu har jag ca 10 kg jag vill bli av med. Men eftersom jag vet att det tar tid för min kropp att verkligen komma i gång med förbränningen så funderar jag: Vad skulle hända om jag körde VLCD (pulverdiet) i en period för att sedan gå över till LCHF? Någon kunnig som har något bra svar?

  #10921
  AvatarDanborg
  Deltagare

  Jag tycker inte det låter som en bra idé. din VLCD (very low calorie diet) kommer säkert göra din kropp inställd på svält, och när du börjar med lchf så kommer kroppen att lagra så mycket den bara kan. det gissar iaf jag på.
  jag tycker du istället ska köra lchf stenhårt i en månad, uteslut mejerivaror helt och kolla om du går ner i vikt. 🙂

  #10923
  AvatarLinda_1
  Deltagare

  Jag fattar bara inte hur jag ska klara bara kött, ägg å fett :- hua! LCHF med grädde, creme faiche och ost (kött och ägg naturligtvis) går galant. Tips?
  //Linda

  #10922
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Du skrev ju att du åt ”en aning för mycket” mejeriprodukter… du kanske ska minska en del på det då? Typ fortfarande ha grädde/creme fraiche i såsen/gratängen osv men inte äta youghurt, dricka mjölk, ha grädde kaffet (om du nu gör nåt av detta.. ) Alltså köra LCHF med LÅG mejerikost… 🙂
  Och precis som Danborg säger tror jag INTE att det för något gott med sig att leva på pulverdieten utan att du kommer att gå upp igen direkt när du byter diet.. Försök ett tag till och var noga med vad du äter så att du får i dig mycket fett och lite kolhydrater… (fet fisk är ju väldigt bra… 🙂 )
  Lycka till och berätta fortsättningen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.