Ledbesvär!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #563
  Avatargodfett
  Deltagare

  Är det någon här på forumet som har blivit hjälpt med LCHF kosten vid ledbesvär, ont i fingrar, svullna leder osv. Vill gärna att ni berättar det i så fall.

  #9958
  AvatarKajsa73
  Deltagare

  Jag har diagnosen Psoriasisartrit och har ont i många leder…har bl a fått cortison i en fingerled. Har ätit LCHF i en månad och har inte varit så bra i kroppen på länge. Under mina värsta skov har jag tagit antiinflamatorisk medicin fyra gånger om dagen, och nu tar jag bara morgon och kväll….Vet inte om det är pga av kosten men jag vill gärna tro det 🙂

  #9956
  Avatargodfett
  Deltagare

  Åh! vad glad jag blir när jag läser sånt här. Hoppas det blir ännu bättre för dig. På mig började det på ena handens knoge som blev röd, svullen och öm. Ett par dagar senare svullnade andra handens lillfinger upp. Sökte läkare som tog prover och det visade lite förhöjt reumatikerprov.Alla andra prover var bra SR också. Äter ju också LCHF kost och en del tror att jag fått besvären av det men själv tror jag inte det. Men man blir glad när man hör er berätta om hur ni blir bättre. Glad för er skull 🙂 Mina besvär ska jag tillägga har ju inte blivit sämre i alla fall 🙂 LCHF kosten kommer jag att fortsätta med.

  #9959
  Avatarannwa10
  Deltagare

  Jag har ätit LCHF i snart 4 månader. Har bara gått ned ca 4 kg, men den stora vinsten har jag i att jag faktiskt blivit mycket bättre i mina leder 🙂 Har artros i knäled, armbågsled och båda käklederna. Är 37 år och är fysiskt aktiv. Första gången nu i år som skidträningen och loppet i klassikerhalvan gått smärtfritt med tanke på mina leder- UNDERBART ;D. Måste också tillägga att jag samtidigt som jag började med LCHF börlade äta EyeQ (naturligt omega3), vilket också kan ha haft positiv inverkan på mina onda leder.
  Så i mitt fall har i alla fall den kombinationen varit mycket bra! Har inte mått så här bra sen jag började få ont för 20 år sen!!

  #9957
  Avatarlilltotta
  Deltagare

  Fick svår värk efter en B12 brist, mest i fötter och händer men värken satte sej även i leder mm. Svullnader och deppighet var oxå symtom. Har ätit LCHF nu sedan nov 2009 och jag har blivit av med all värk, svullnad. Jag kan inte fatta att man kan må så här bra. Jag kommer aldrig att sluta med denna underbara kost. Jag känner att jag fått tillbaka glädjen i mitt liv. 😀
  Tott

  #9960
  AvatarKatla
  Deltagare

  I dryga två år har jag haft mycket värk i lederna efter överansträngning på jobbet. I perioder har jag känt av värken konstant, ibland har jag sluppit den när jag suttit stilla. För några månader sedan bestämde jag mig för att testa LCHF, jag började också äta omega 3-tillskott.

  För första gången sedan jag fått värken kan jag vara utan smärta i längre perioder då jag inte anstränger mig, och jag kan numera också göra saker som jag inte kunde förut utan stor smärta, lyfta kastruller med en hand och liknande. Jag märker ganska snabbt om jag fuskar.

  Efter många läkarbesök då jag fått kommentaren ”vi kan ju vänta och se om det blir bättre” är det en stor lättnad att veta att något hjälper, jag är bara 23 år och såg inte fram emot ett liv i ständig smärta. Jag hoppas fortfarande att jag efter en lång period på LCHF kan ”läka” helt.

  #9955
  AvatarMB
  Deltagare

  En av alla mina anledningar att börja om med lchf är…
  Att mina värkande leder blev
  sååå bra…(gick ner ca:20kg)

  Så kämpa på med kosten, kan inte förklara varför…men vet bara att det blev så mycket bättre..
  och då hade jag fortfarande stor övervikt…
  Nu när jag gått upp ca:10kg…så har värken börjat om…. 😮

  Men som sagt…nu kör jag lchf om igen…o väntar på alla goda effekterna av kosten… 🙂
  För mig var det: Humöret nästan på topp, led värken nästan försvann, min dåliga mage, min oro och ångest nästan helt upphörde…
  Sedan gick jag sakta men säkert ner i vikt…med betoning av sakta….MEN…jag gick ner…. 😉

  Sedan har även jag B12 brist o folsyra brist….som kan ge dessa symtom som jag hade…

  Men är dock helt övertygad att lchf gjort det stora jobbet med att få mig att må bra…
  Ska nu inte göra om dumheten att falla tillbaka på kolhydrats boven >:(….Nej!

  Det är så många positiva saker förutom vikt nedgången…. :-*

  MB

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.