Liberal LCHF under semestern. Kroppens reaktion?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Liberal LCHF under semestern. Kroppens reaktion?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5528
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej. Vi åker på semester om en månad till Italien och ska vara borta 4 veckor. När jag började med LCHF hade jag som mål 10-20 kg till sommaren. 10 kg klarar jag nog men de andra kilona hinns inte med. Till saken är att när vi är på semester så älskar jag att gå till torget och köpa färsk frukt och grönsaker och verkligen frossa i särskilt solmogna tomater, jordgubbar, körsbär etc etc. Jag vill kunna unna mig det i år oxå. Jag kommer kanske äta mer LC än LCHF, kanske 50 gr kollisar eller så. Kommer inte räkna utan äta hyfsat men lägga till frukt och grönt. Har för avsikt att gå på LCHF och göra mig av med sista 5-10 kg under hösten för att sen kanske äta LC igen.

  Frågan är altså hur ni har reagerat på liknande beteende och vad jag kan vänta mig? När jag har fuskat någon gång och ätit rena kolhydrater som bakverk eller godis har jag gått upp 1 kg och sedan stått still en till två veckor. Men då har jag kanske ätit 100 gr eller mer. Har dock ej mått dåligt?Kommer jag kanske trilla ur ketos och få övergångsbesvär när jag börjar om?

  #85501
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Tänk paleolitiskt (stenålderskost) och ät därefter. Visst kanske du trillar ur ketos men det är ingen fara alls och antagligen kommer du inte att må något annorlunda för det så länge du inte äter extrema mängder frukt etc. Att käka kakor, godis etc kommer nog med all sannolikhet att kunna ge dig magknip, illamående o.s.v.

  Så, håll dig till bra och naturlig mat så mår kroppen bra.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.