Lite hopp till de som är sockerberoende..

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Lite hopp till de som är sockerberoende..

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4213
  AvatarCillaW
  Deltagare

  Jag började med LCHF i slutet av februari och håller mig fortfarande till kosten. Inte lika strikt som ibörjan men jag äter fortfarande efter LCHF. Det var riktigt tufft ibörjan när jag skulle ”sockeravänja” mig, jag höll på att bli tokig! Det var verkligen med sorg som jag startade med LCHF. Det var mycket tvivel och jag trodde ALDRIG att jag skulle klara av det. Jag ville ge upp tredje dagen.;)

  Det där med socker är en stor sak för oss som är beroende. Det är inte lätt att avstå ibörjan, och det är lätt att man blir låg. Då har man kanske inte så mycket motivation och känner knappt något hopp om att det ska fungera. MEN kommer man bara igenom det där så blir allt så mycket lättare, för man äter ju inte längre kolhydrater som triggar ens sockersug. Så det handlar alltså om att försöka se långsiktigt och påminna sig om vad man mår bäst av. När man väl har kommit in i LCHF så blir det så mycket lättare att avstå. Du tänker inte längre på socker på samma sätt.

  Det som hjälpte mig var att rensa hemmet och när jag kände sug så prova jag ett par byxor som var för små. För att påminna mig om varför jag gör det här. Det finns annat i livet som man kan ersätta dessa sockerkickar med, det gäller bara att hitta dessa.

  Så håll ut!!! Det blir bättre, jag lovar!:D

  #65041
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  *gilla*

  #65043
  AvatarCillaW
  Deltagare

  Tack!:)

  Å grattis till din viktminskning! Bra jobbat!!

  #65046
  AvatarAsfridora
  Deltagare

  Jag hör definitivt till skaran sockerberoende…

  Men jag blev positivt överraskad över hur fort sockersuget gick över. Redan dag 2 var det värsta över. ;D Fick sen några småsug de närmsta dagarna och då åt jag Turkisk yoghurt eller Mascarpone. För varje gång smakade dessa alltmer söta och dag 6 vecka 1 när jag åt min sista Mascarpone så tyckte jag tom att det smakade äckligt söt! ;D

  Sen dess har jag inte känt något sug överhuvudtaget. ;D

  #65047
  Avatarchristinafetto
  Deltagare

  Hej vad gott att läsa om era socker erfarenheter. Jag är nog nr1 här, glufsar i mig allt inkl. Barnens lördags godis om de inte vaktar den. Har min tredje dag idag och saknar inte sött men fasar för fredagens mys med barnen. Hur ska man kunna motstå, har lyckas ätit en kokoskaka på jobbet idag så lite har jag ju misslyckats. suck, skäms det var ju inte att vara sockerfri…..

  #65045
  AvatarJori
  Deltagare

  Skäms inte utan ta nya tag igen!
  Se till att du har tillåtet godis till dig själv på fredag. Ost, oliver eller ölkorv, kanske?

  #65044
  AvatarUllisf
  Deltagare

  Det händer att jag gör en raid i barnens lördagsgodis. För någon vecka sedan raidade jag deras godis flera kvällar samma vecka.
  Shit happens when you party naked som indianerna säger.
  Bara att ta nya friska tag nästa dag. Ingen ide att titta bakåt.

  #65048
  Avatargustv
  Deltagare

  är inne på andra dagen full lchf, är absolut sugen på att käka något sött, käkade lite ost innan och sedan några skivor stekt hallomi, men är fan fortfarande sugen! ska jag ta och vispa lite grädde och kakao som jag läste här någonstans och se om det kan göra saken bättre? kanske proppar i mig lite extra första dagarna för att göra det lättare att avvänja socker suget! 😀 låter detta bra?

  #65042
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jo det låter bra och så gör många.. inkl jag. oststavar doppad i currymajo gick ganska bra.

  Eller några ost skinkrullar. ost eller skinka eller båda hoprullad med litet smör i eller emellan. Något fett iallafall!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.