Lite ledsen :-(

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1160
  AvatarSmaldrommare
  Deltagare

  Jag har alltid varit mer eller mindre överviktig och kämpat med många metoder. I omgångar har jag gått ner i vikt, men varje gång ”trillat dit” och samlat på mig kilon igen. Hösten 2007 visade vågen alldeles över 90 kg och då bestämde jag att NU FÅR DET VARA NOG! Med en hemmasnickrad metod gick jag ner till 73 kg, och höll det skapligt ett litet tag, men efter sommaren -09 hade jag gått upp till 80 kg. Fick höra talas om LCHF och var helt beredd att satsa på det, och började i november förra året.

  Jag har gått ner igen, och väger nu mellan 73 och 74 kg, men nu har det stannat helt och hållet! Jag vet inte riktigt vad mer jag kan förändra. Jag fuskar lite så tillvida att jag äter en frukt om dagen, ska jag dra ner på den också? Vad ska jag isåfall ersätta den med, när jobbarkompisarna äter mackor, kakor och idag t o m tårta till förmiddagsfikat. Är superstrikt vad gäller kakor, godis och annat sött.

  Tycker inte att jag har något orimligt mål, jag är 173 cm och mitt mål är att landa på 68 kg – har alltså inte drömmen om att bli trådsmal ??? Jag springer/joggar 5-10 km 2-3 gånger per vecka, och simmar en timme två gånger i veckan. Utöver det blir det en hel del hundpromenader.

  Är det någon som har något tips på hur jag ska komma vidare???

  #15780
  AvatarSalle
  Deltagare

  Låter som du sköter det fint. Det kan stanna upp i perioder. Men testa ett tag att låta bli frukten.

  #15778
  AvatarFranke
  Deltagare

  Tränar du så pass mycket så kanske det rentav så är att all vikt du tappar i fett får du i muskler :). Är du lite desperat kan du ju försöka skära ned mer där du kan. Frukt är ganska sött, och näringsämnena i det kan gott ersättas av grönsaker som har mycket mindre kolhydrater i sig. Kanske har något i din kost mycket kolhydrater i sig som du inte tänkt på.

  #15777
  Avatarberittis
  Deltagare

  Till fikat äter jag pones eller lembas med smör och pålägg. Googla på pones, oopsies eller lembas, så hittar du recept. Funkar fint istället för macka. Om du vet om i förväg att det vankas tårta så kan du ta med lite hallon och vispad grädde med vanlijpulver i. Det är också gott att ta hälften vispad grädde och hälften turkisk yoghurt (10% fett) om du gillar lite syrlig smak. Jag såg också att det fanns en tråd med Läckra micromuffins om det känns trist att alltid ha macka istället för fikabröd. 🙂

  #15776
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Hej!

  Vi har gode samma mått och mål 🙂 kul att ha en ”vikt partner” jag ligger och hoppar på 70-71 ska till 68 problemet för mig är att jag ligger och så still. Plus att jag har inte tränat ett jota vilket i sig gör att för att ha en bra kropps vikt så är kroppen lite ”fladdrig :-)” så jag ligger och så på en platå.
  Men visst skulle jag se ännu nättare ut om jag bara tränade lite, dock tror jag att kroppen säger till och just nu har du säkert hamnat i en ”platå” som en del redan sagt men om jag får tycka till så har du en bra vikt till din kropp för du tränar ju dessutom!
  Vi har ju nästan samma mått och jag skulle inte bli allt för depp om jag hade din vikt vi har nog ganska samma kropps form med tanke på att du tränar och det gör inte jag.
  Måtta kroppen och väg din inte varje vecka och ge inte upp!

  #15783
  AvatarSmaldrommare
  Deltagare

  Tack för era svar och tips!
  Jag har provat en rad brödalternativ, men hittar inget som riktigt kan mäta sig med vanligt bröd eller knäckebröd som jag tycker mycket om. Det bästa jag har testat var nåt med mycket linfrö, och en del sojamjöl. Sojamjölet tror jag hade 16 gr kolhydrater per 100 gr, men det väger nästan ingenting, så en dl i en limpa blev inte mycket per brödskiva. Svårt bara att få det att hålla ihop…. Tyvärr är jag allergisk mot mandel, och mycket försiktig med nötter, så många av brödrecepten går bort pga det. En period gjorde jag mycket sesamknäcke men tröttnade på det i längden.

  Men jag kan komma med ett tips; något jag provade i helgen på vinst och förlust, då jag hade äggvitor över. Jag vispade en ”marängsmet” fast såklart utan sockret, hade i lite salt i stället. Bredde ut på en plåt och gräddade som jag skulle gjort om det varit en tårtbotten. När den var klar var den mycket, mycket spröd och skör, så utan att ta bort den från plåten, penslade jag försiktigt med mjukt vitlökssmör, sedan lade jag ost ovanpå och satte in den på ganska hög övervärme i ugnen. Bara lät osten smälta ner (tyvärr var det ingen bra smälteost jag hade, den blev lite skinnig ovanpå) och tog sedan ut och lät kallna. Osten ovanpå gjorde att den höll ihop, och sedan kunde jag skära rutor som jag fyllde med lax mm och vek dubbla med osten inåt. Funkade faktiskt ganska okej..

  Losmariachis; Ska följa dig med spänd förväntan! Jag tycker inte längre att jag är direkt överviktig, men är jag fortfarande rätt ”fladdrig” i kroppen 😮 🙁 och mål är ju till för att uppnås ::)

  #15775
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  😉 That´s the way to girl!

  #15782
  AvatarSmaldrommare
  Deltagare

  Och så finns det små ljusglimtar…
  Som när arbetskamraten strax efter fikarasten kommer in och säger:
  Det är tur att du finns! Hade du inte suttit bredvid, så hade jag inte kunnat låta bli tårtan :-*
  Jaha…kul man kan glädja någon. Ännu roligare om det kunde synas lite på mig själv också >:( :-[

  Idag skippade jag frukten, men saknar den! Läste nåt om grädde/philadelphia/vaniljpulver i en tråd här. Blev så sugen att jag nästan tog ledigt och rusade till affären… Måste testa det!!

  #15781
  AvatarSmaldrommare
  Deltagare

  Tack Salle!! Jag har hoppat över frukten helt och tappat 1,7 kg sista veckan 😀

  #15779
  AvatarSalle
  Deltagare

  Härligt att det funkar. 🙂

  #15785
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Gött e de=))

  #15784
  AvatarAnettan
  Deltagare

  Så bra att det fungerade…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.