Lite över en vecka in, några frågor

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Lite över en vecka in, några frågor

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6337
  Avatarkeruben
  Deltagare

  Hejsan!

  Lite över en vecka in med LCHF. Har inte riktigt mätt exakt hur strikt jag varit, men tror jag varit relativt strikt ändå. Har hållit mig till sallad / blomkål / broccoli utöver olika protein + fett, och inget fuskande. Relativt små portioner, är rätt liten och således inte särskilt stor i maten (gör inte detta för viktnedgång). Hur som helst:

  I början fick jag en hel del biverkningar: trötthet, huvudvärk, yrsel, hjärtklappning och högre puls. Nu har de flesta gått över, förutom den högre pulsen – läste någonstans att det kan handla om natrium och/eller magnesiumbrist, så har köpt lite tillskott för att se om det kan hjälpa. Kan det dock vara en idé att dra upp på kolhydratintaget lite? Känner inget sug efter det egentligen men vore ju skönt med normal puls.

  Jag köpte även Ketostix på apoteket för att testa ketonhalten. Färgen på stickan var lite svårtolkad, men skulle säga någonstans mellan 4 och 8. Vilket är väldigt högt om jag förstått det rätt? Kan det bli extra högt under omställningsfasen och tanken är att det ska gå ner och stabiliseras? Jag antar att det också kan vara så att jag helt enkelt har diabetes utan att veta om det.

  #104136
  AvatarRichard
  Keymaster

  När jag började med LCHF så körde jag på utan att fuska och eftersom jag då hade ~20kgs övervikt så fanns det ju ”mycket att ta av”.
  Mina ketosstickor visade under denna period också högt på skalan.
  Det var inget problem, tvärtom så tycker jag det var roligare att fortsätta med LCHF eftersom jag då gick ner rätt fort i vikt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.