Livet efter LCHF?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1729
  AvatarFlisan86
  Deltagare

  Hejsan
  Jag har bestämt mig för att prova lchf ett tag. Inte för att gå ner i vikt, utan mest för att inte gå upp (vägar ca 56-58 kg 168 cm lång, är hyfsat nöjd med det).
  Fortsatte dock frossa efter jul, choklad, godis, kakor och därtill lite chips. Mådde helt enkelt inte bra och vill bli av med det ständiga suget.

  Är nu inne på femte dagen och idag mår jag jättebra! 🙂 Igår (första fredagen, då jag brukar ”unna” mig) var hemsk, hade ett fruktansvärt godissug, vara nära att döööööö 😉

  Anyway, känner mig redan lite bättre, härligt att vakna idag o känna mig fräsch, utan frossarångest.
  Men eftersom jag inte har någon stor motivation att gå ner i vikt, känns det lite jobbigt att offra vissa saker. Kokt potatis o pasta klara jag mig utan, men suktar lite efter sambons ostmacka… Och hur kul är det att göra en riktigt god vildsvinsfilé, utan att äta potatisgratäng till?
  Funderar på hur man ska gå vidare? Gå över till GI senare?
  Eller kan man äta kolhydrater på helgen, och lchf i veckorna, eller förstörs hela balansen då?
  Jag har haft lite huvudvärk osv denna vecka, så lite ”omställningsbesvär” har det ju varit, och man vill ju inte direkt att det ska bli så varje måndag 😛

  Vad har ni för funderingar kring detta?

  #26029
  Avataralfons
  Deltagare

  Har inte kommot så långt ännu men vad jag förstår kan man öka kolhydraterna lite när man nått sin målvikt

  #26027
  AvatarFranke
  Deltagare

  Min åsikt är att all minskning av kolhydrater till fördel för fett är en vinst både hälso- och viktmässigt. Man behöver ju inte köra stenhårt, men man kan ju alltid undvika bergen med pasta och konstanta mellanmål i form av mackor till fördel för riktig grädde i såsen och andra feta produkter.

  #26030
  AvatarFlisan86
  Deltagare

  Ja just nu är jag inne på att helt sluta med pastarätter, och sedan fortsätta med GI och försöka dra ner på kolhydrater så mycket som möjligt, särskilt i vardagen, fast lite mer avslappnat än nu 🙂

  #26026
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag kommer nog köra mer eller mindre kolhydratsfritt resten av livet. Saknar i princip inget i ”den andra världen”.

  #26028
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag kommer nog oxå vara lite ”friare” med kollisarna när jag gått i mål, men pasta, potatis, ris, bröd o dyl blir det nog inte;)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.