Magproblem

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4919
  Avatarulli77
  Deltagare

  Jag har fruktansvärda problem med min mage, sedan en månad tillbaka så ballar den ur med jämna mellanrum. Då blir den såhär: värker, orolig, bubblar, suger, ingen matlust och en sprutande diare. Så har jag det ett par dagar och sen blir den bättre. Vad kan detta bero på? Vill någon kunnig på lchf kolla min matdagbok och se vad felet kan vara. Kan det vara att min magen inte tåler så mycket fett eller kan den kanske inte bryta ner det?? Jag funderar på och är orolig över vad detta är och motivationen tryter nu 🙁 Det känns liksom jätte ömt i hela magen. Nån mer här som har upplevt detta och vad har ni då gjort?? Hoppas nån kan hjälpa mig.

  #75686
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Omtsällningsbesvär skulle jag gissa på. Det släpper snart nog 🙂

  #75687
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  dirare har jag haft från o till hela tiden, vilket jag oxå tycker är lite konstigt, iom att detta ska vara ett naturligt sätt att äta?
  dock är det faktiskt bättre just nu! 8)

  #75685
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Visst äter man naturlig mat nu och det är ju det som magen kan har problem med i början, i och med att man inte alltid har gjort det och då vill den ofta protestera en del. När den vant sig vid detta så brukar det dock vara övergående. 🙂

  #75691
  Avatarulli77
  Deltagare

  Tack för era svar. Jag har ätit enligt lchf i mer än 3 månader så jag tvivlar på om det kan vara omställningsbesvär. Jag är skit less på detta för när inte magen funkar så funkar inget, känner mig så ledsen. Alla andra har fått så bra mående av lchf kost

  #75689
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Räknat på kh intaget per dag? Min mage ballade ur totalt när jag gick över 25 per dag! Då var det bara att rusa till toan!

  #75690
  Avatarulli77
  Deltagare

  Tessan88
  Ja jag är med i matdagboken där jag skriver upp vad jag äter och det är oftast under 20 g kh per dag. Aldrig över 25. jag börjar tro att min mage inte klarar bryta ner fett, men vad gör jag då? Lär den sig det eller?

  #75688
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Hm… Om du orkar stå ut och testa vad som är bäst för din mage? Kanske testa att ute sluta olika saker som din magen kanske blir upprörd över.

  Håller tummar och tår och hoppas att du blir bättre snart!

  #75682
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  äter du såser och så ute?? låter som du ätit mjöl…??

  #75684
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Tips från coachen: Ät aldrig ute. Planera era matintag för kommande dagar, några dagar innan så slipper man att stå i valet och kvalet samt att man har koll på vad man för i sig.

  #75681
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jo, äta ute är mysigt, lär dej bara vad som är bra och inte!!

  #75683
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Om det är jävligt ren mat, så ja. Annars vet man aldrig vad det är i.

  #75680
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  man kan fråga! =)

  #75692
  AvatarMicki
  Deltagare

  Problem haer med.
  Aer bara inne paa tredje dagen o foersta 2 dagarna gick bra (o vaagen foereslog att jag tappat 3kg!)
  Frukost idag – kaekade lite stekt korv med ett aegg o hade ett kokt aegg med mayo o en kaffe. Raett likt foeregaaende dagars frukost men har efter denna haft en lite obehaglig kaensla i munnen att det var foer fett. Sen kom diarren (fast inte magont).
  Eftermiddag nu o har inte haft aptit sen frukosten men druckit en del vatten.

  Omstaellningsbesvaer? kanske. Men som jag ser det saa skall man nog lyssna paa sin kropp aeven under omstaellningen. Saa blir jag lite matsugen nu saa blir det nog lite noetter o naagra skivor skinka o bara fett i kaffet.
  Kaenns det litte baettre efter det saa oekar jag paa fett maengden en del igen o ser hur det gaar.

  #75679
  AvatarDaniel123
  Deltagare
  Quote:
  Om det är jävligt ren mat, så ja. Annars vet man aldrig vad det är i.

  Klart man ska äta ute om man uppskattar det. Jag antar att de flesta käkar kost med få eller inga kolhydrater för att må bättre, och finns det något som får en att må bättre än att sätta sig till bords, beställa ett glas vin och få mat serverat framför sig? 🙂
  Givetvis innebär det ju problem om man käka McDonalds och liknande matställen, men jag utgår från att ingen som käkar lchf går dit och förväntar sig få någon lchf-kost.

  Jag skulle istället råda TS att käka lite lättare kost under en period. Kyckling & fisk med lite goda tillbehör till. Bara för att man käkar lchf så behöver man inte trycka i sig en massa smör och ostar bara för att, utan kan gott och väl käka lite lättare men då större måltider för att få i sig tillräckligt med energi. Jag är övertygad om att din mage inte har några som helst problem med att bryta ner fett, utan helt enkelt reagerar på att det kanske blivit lite för mycket fett under en kort period. Så jag skulle dra ner lite på fettet, ökat på portionerna under en period. Därefter skulle jag gradvis börjat öka på fettration i min mat.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.