mängden grädde

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5332
  Avatareeemmaaa
  Deltagare

  Hej alla!
  Stod i matbutiken idag och skulle inhandla grädde. Så slog det mig att jag i förrgår köpte 5 del grädde. Nu har jag förvisso gjort pannkakor som jag serverade med vispad grädde (för 1 person). Men blev ändå lite orolig. Så jag letade efter recept utan grädde men de flesta (goda hehe) är grytor med grädde eller kött med gräddsåser. Det är ju också i sådana recept som min grädde har gått åt.
  Så min fundering är; Hur mycket grädde tror ni, på ett ungefär, att ni får i en under en vecka? Och hur försiktigt ska man vara med grädden?

  tack på förhand 🙂

  #82601
  Avatarkrumelur
  Deltagare

  vad jag förstått så verkar grädde vara vikt boven för många, drar dom ner på grädden minskar oxå vikten. du får nog bättre svar av någon annan jag gör av med ganska exakt 20g grädde om dagen i mitt morgon kaffe. sen inge mer!

  #82605
  Avatarapan
  Deltagare

  Jag gör också av med mängder av grädde,har ju det i allt! Men vikten står still så nu ska jag dra ner på den…Men då känns det hela inte så skoj längre!

  #82604
  AvatarTrixan
  Deltagare

  Jag har kört i två veckor. Ätit lagom med grädde. Tills jag för tre dagar läste en del om folk som minskar ner på grädde och grönsaker. Min tanke va då, vad fasen ska jag äta? Det står ju om man läser en del artiklar att va inte rädd för fettet och grädde. Nu verkar det ju vara exakt det jag ska minska ner på. Håller med dig till fullo. Då är det ju inte lika kul längre.

  Men ge inte upp. Prova med att minska ner lite först. Jag har gjort det. Men då är jag också lite hungrigare.

  #82594
  AvatarCCA
  Deltagare

  Oliak personer är olika känsliga när det gäller grädde så det är bara att pröva sig fram. För egen del har jag upptäckt att grädde inte fungerar så bra. Känner dock en annan person som kunde äta hur mycket grädde hon ville under sina första 30kgs viktminskning, men har nu fått börja dra in

  #82592
  Avatarperjoh
  Deltagare

  2 – 2 1/2 liter per vecka, just nu är det mesta till kaffet.

  #82595
  Avatareeemmaaa
  Deltagare

  Ok. Så då ska jag alltså passa mig lite för grädden. Men ni som dragit ned på det och grönsaker; vad äter ni då?

  #82600
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Grejen med grädde är att det innehåller lika mycket kolhydrater som mjölk. Det vill säga runt 5 G per deciliter.

  Man glömmer ofta bort den mängd grädde man faktiskt äter. Själv försöker jag hålla mig under 20 G per 24 timmar, och de gånger jag gått över gränsen är de gånger jag tagit ännu en kopp té med grädde.

  Så grädde är ju ”ok”. Det är inte ”bra”, men det är ok att äta/dricka grädde så länge du gör det måttligt. En del människor har fått för sig att de kan ösa på med hur mycket de vill, vilket naturligtvis inte stämmer. 😛

  #82596
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Varför grädde är boven för många är för att det är flytande kalorier som mättar dåligt i förhållande till mängden energi.

  #82606
  Avatarapan
  Deltagare

  Minskat på grädden idag,nu känner jag mig lite hungrig…men bara lite!

  #82602
  AvatarChanna
  Deltagare

  Jag har också en känsla att jag får för mycket grädde i mej. Jag dricker inte kaffe, så där häller jag inte min grädde. Jag tror nog att nästan all grädde går åt till helgmaten. Ofta ska det i både grädde och crème fraiche. Det är där jag får försöka minska. Det finns ju faktiskt recept utan grädde, eller? Grädden är en stor bidragande orsak till att man får tillräckligt med fett i sej. Vad ska man ersätta grädden med (i fettmängd)? Jag får nog försöka ha lite mer smör i maten.

  OK, då kämpar vi på med lite mindre grädde! :eggs::grilla::ost:

  #82597
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Ersätt grädden med fetare kött, mer ägg, kokosfett etc. Min filosofi är att man ska tänka stenålderskost så långt som möjligt.

  #82603
  AvatarChanna
  Deltagare

  Tack Jimmy, jag ska försöka tänka på det i fortsättningen! :matnu:

  #82598
  Avatarpiper
  Deltagare

  För mig funkar det inte med grädde eller cf. Om jag lagar ngn maträtt med sådant i, står jag garanterat stilla eller går upp något i tre dagar. Utan fortsätter viktnedgången i jämn takt.

  #82599
  AvatarAnki81
  Deltagare

  jag ska &så sluta med grädde % cf men min undran är då vad äter man på dagen???
  Gillar inte kött med bea!!! Kött/kyckling/fisk med kryddsmör känns som man lätt tröttnar på!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.