Mår illa av allt fett!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #754
  AvatarSnow
  Deltagare

  Hej! Helt ny här och har nu hållt på med lchf i en vecka. Har gått ner 2kg samt -5.5cm(midja, mage stuss o lår). Är eg. inte överviktig, men ur mina mått sett så är jag det eftersom jag nu är otränad och har fått en vidrig kagge och på det även lår..

  Jag mår alltså väldigt illa av detta stora fettintag, även ägg börjar bli jobbigt att få i sig(alla slag). Jag har tidigare i veckan ätit äggröra med grädde samt bacon till frukost eller omelett med champinjoner, skinka och ost. Idag bestod min frukost av 50g avokado samt 100g keso, vilket ju fungerade ypperligt bra, är det ok? Överskred inte kolhydratintaget.

  Igår skulle jag äta sallad, ägg, räkor och egenhändigt gjord majonäs. Det sa stopp med en gång, klarade inte att få ner majjo och ägg, det blev till att hiva, TYVÄRR!

  Jag har en stor undran/fråga: Jag dricker mycket kaffe och brukade använda mjölk. Är det ok om jag använder stora dela av mitt dagliga fettintag iform av grädde i mitt kaffe? Detta för att kunna dra ner på fettet i mina måltider, eftersom jag inte klarar av det. Givetvis kommer jag steka i smör och olja och även använda feta produkter ibland, men inte alltid utan då istället ta turkisk eller grekisk yogurt och göra tsatsiki eller liknande av detta.

  Jag försöker ligga runt 5g kolhydrater men jag är inte superstrikt, det verkar fungera ändå.

  Är det ok att göra såhär?
  Tack på förhand! /Snow

  #12198
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jag försöker ligga runt 5g kolhydrater men jag är inte superstrikt, det verkar fungera ändå.

  ?? Menar du att du försöker äta under 5 g kolhydrater om dagen? Bara frukosten idag (Keso o avocado) innehåller 4,15 g kolhydrater.

  #12203
  AvatarSnow
  Deltagare

  Nej, per måltid. Men eftersom jag oftast inte äter fler än 3ggr/dag så lite mer i en av måltiderna, oftast middagen. Jag gör alltså så gott jag kan för att inte överskrida 20g.

  #12204
  AvatarSannaM
  Deltagare

  Ja lite illa mår man och blir otroligt törstig..Jag saknar något att dricka med smak..några förslag????

  #12202
  AvatarSnow
  Deltagare

  Vatten med citron eller gurka kanske? Jag själv dricker ganska mycket bubbelvatten, det går ju även bra att smaksätta det själv.

  #12200
  AvatarAmanda
  Deltagare

  Samma här, ville testa allt nytt i början och mådde illa av allt fett,
  men sen läste jag Annika Dahlbergs receptbok och såg där
  att hon äter fil med egen gjord musli på morgnarna, till det kan man ta en skiva hembakat lchf-bröd
  som man gör på malda nötter, ägg etc med smör och ost.

  Finns recept på detta bröd på lite olika sidor. Kändes så mycket bättre än ägg och bacon på morgonen.

  Har precis tappat 8 kg med viktväktarna och är inte heller överviktig (173 & 69 kg) Har stl 40
  i kläder och är rätt nöjd med det eg. Men har 5 kg kvar som jag vill bli av med.

  Tröttnade på detta eviga pointsräknande och sen att man var hungrig jämt, detta är mycket bättre.

  Har hållt på i 2 veckor och är ju svårt när man gått på svält som ju faktiskt vv är men nu efter 10 dgr

  har jag tappat 1 kg och känner att det vänder. Sen ska man ju som det ju står överallt i LCHF-råden
  inte äta om man inte är hungrig och det är man inte alls ofta numer, suget efter godis och skräpmat
  har faktiskt helt försvunnit och är jag inte hungrig vid lunch äter jag helt enkelt inte, tar lite nötter istället.

  Kram A

  #12201
  AvatarSnow
  Deltagare

  Tack för svar Amanda! 🙂

  Grattis till din viktnedgång!!

  Jag får nog allt testa det där brödet, för att äta ägg och bacon på morgonen funkar inte för mig. Jo, baconen får jag i mig, men alla dessa ägg gör mig så illamående…Det går inte.

  Likaså är det med ren majonäs och riktigt feta såser och gratänger.

  Jag kan äta hyfsad fet mat, men inte alla måltider. Jag måste få lite avbrott från allt fett, men som sagt så fungerar det ganska bra för mig att ha en skvätt grädde i kaffet.

  Det jag fixar bäst att äta som är fett är ostar i olika varianter, så tänkte försöka äta lite mer av det istället, kanske ha det som tillbehör istället för såser.. Turkisk och Grekisk yogurt går oxå bra eftersom det inte är lika fett, det känns lite mer fräscht att äta.

  Hunger har jag känt väldigt sällan, om ens någon gång sedan dag 3. Jag får försöka göra något bra av detta för det borde gå, man måste kanske helt enkelt hitta sitt egna sätt att ”göra det” på.

  Väldigt synd att mjölk är så tabu, om inte så hade jag gjort ostsåser på mjölk, får käka osten bredvid istället eller i/på kättet.

  Kram!

  #12199
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Det låter lite jobbigt att du får sådana kväljningskänslor.. Stackare. Jag äter oftast olika LCHF-bröd till frukost och brukar häva på olika pålägg på det (så njutningsfullt att FÅ äta både korv, ost och räkröra på en och samma macka med gott samvete) Här finns många bra recept http://www.lchfrecept.com/Default.aspx (har även gjort sesambrödet som hamburgerbröd, funkar förvånansvärt bra)

  Avbrott från fett i dina måltider kan ju vara att äta sallad till vissa… (jag vet att det är kolhydrater i, men det kanske är bättre att råka äta 5g för mycket per dag än att inte stå ut… om det nu skulle visa sig vara så mycket mer)

  Att mjölk är tabu tycker jag är fel ord. Självklart kan du ha mjölk i dina såser, att du inte BÖR ha det är ju för din egen skull eftersom 1 dl mjölk innehåller 5g kolhydrater. Om du inte ser något problem i att få i dig fler g/måltid (vilket det förmodligen kommer att bli med mjölk) så är det bara att använda det. Det är ingen annan än DU som kan avgöra vad som är rätt för DIG.
  Samma sak känns det som med att grädden i kaffet ska vara det enda fettet du får i dig under dagen, känns som om det kan bli för mycket kolhydrater där… men det är ju något som du får avgöra själv. Däremot är det ju jättebra som du säger att äta olika ostar (mmmmm) och röror med youghurt, dels får du i dig både vitaminer och kalcium och dels får du i dig en massa fett. Lycka till, och kom ihåg att de flesta kommentarer är inte till för att förbjuda något utan för att försöka uppmunta det som funkar bäst för de flesta.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.