Märklig effekt av "småätande"

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5337
  Avataraccolon
  Deltagare

  När jag började med LCHF för snart två år sedan upptäckte jag till min stora glädje att min hud blev mycket bättre. Utslag som jag haft stora delar av mitt liv bleknade snabbt bort och försvann nästan helt. Klådan jag fått när jag dushat och badat försvann även den nästan helt och hållet. (Vilket gjorde att jag förra sommaren för första gången på 20 år kunde bada utan att krevera av klåda)

  Desvärre började denna effekt minska under sommaren och hösten och jag började gå upp i vikt.

  Jag utgick från att jag slarvade med kolhydrater och började vid nyår att köra vLCHF för att ta tag i det igen. Tyvärr hjälpte detta inte heller. Jag funderade vidare vad jag kunde göra och började vara ännu mera noggrann med allt jag åt. Detta fick till effekt att jag gick mindre i kylskåpet och tog ostbitar då och då och annat LCHF vänligt småplock. Bara två dagar senare började huden bli bättre och vikten började åter dala.

  Jag låg klart under 20 g kh/ dag redan innan så vad kan vara orsaken? Min hypotes är att jag genom småätandet åt mer protein än kroppen kunde göra av med och detta ombildades till glukos och jag fick som följd av detta ett insulinpåslag och pga detta utslag.

  Vad tror ni kloka?

  //Per

  #83031
  AvatarMissy
  Deltagare

  Hej.
  Roligt att höra det går bra för dig. Jag jobbar som sminkös och säger alltid till mina klienter som har acne eller dålig hy att försöka dra ner på mjölkprodukter. Det hjälper för väldigt många. Så tror inte det har med småätandet att göra, snarare vad du åt. Kan göra ett test att bara småäta oliver odyl. Men själv tycker jag inte att lchf och småsnacks hör i hop:-) lycka till vidare.

  #83030
  Avataraccolon
  Deltagare

  Nej att småäta är aldrig bra.

  Det märkliga var ju att mina hudproblem kvarstod när jag åt vLCHF. Detta helt utan mejeriprodukter och småstäder. Borde det inte kunna bero på mängden protein jag åt? Den var något högre än normalt!

  Sent from my X10i using Tapatalk

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.