Måste man äta frukost?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3042
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Jag har nu hållt på med lchf i fyra veckor å känner att det går jättebra. Men det här med frukost… Måste man äta frukost? Just nu så har jag kännt ett par dagar att jag inte är hungrig på morgonen, ska man äta ändå? Det har ju alltid varit en ”grund-regel” i alla kostråd att frukost är det viktigaste målet på dagen osv. Idag lyckades jag pilla i mig 1½ ostskiva med lite räkost på men sen tog det verkligen stopp! 😮 ”Får” man hoppa över eller? Ibland ialla fall…? :-

  #47237
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag tror att du kan hoppa över fruksoten om du inet är hungrig. Många här säger ju ät när du är hungrig och ät tills du är mätt, följ kroppens signaler.

  Eftersom man har jämt blodsocker över hela dygnet när man äter så här så tror jag inte att fruksoten är viktigare än ngn annan måltid. Men jag vet inte så har jag fel hoppas jag att ngn kommer och rättar till mitt misstag 😀

  #47235
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  tycker jag… ät när du är hungrig;)

  #47234
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Ibland är jag jättehungrig på morgonen, ibland så dricker jag 1-2 koppar kaffe och väntar ett par timmar innan jag känner att jag behöver mat. Works for me. 🙂 Ofta blir det en sorts brunch vid 11-tiden där jag äter rester från gårdagens middag i stället för ”typisk” frukostmat. Gottgott. 8)

  #47236
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag ar inte rikgit hungrig heller men for att klara mig till lunchen pa jobbet dricker jag en rejal portion aggmjolk med kaffe innan jag aker till jobbet. Fungerar finfint utan att jag behover tugga eller lata tanderna vaxa i munnen… det var losningen for mig!

  #47238
  AvatarBettan
  Deltagare

  Jag brukar starta dagen med en balja kaffe med ca 1½ dl äggmjölk + ½ dl grädde. Och på det håller jag mig mätt ca 3 timmar.

  Sen tar jag frukost/lunch när det passar. Det är nu när jag är sjukskriven. När jag jobbar så dricker jag kaffet ca 5.30 och frukost vid ca 07.00. Och står mig då nästan till bortåt 14.00 🙂

  Ovant för mig som har härjat runt med blodsockret för en månad sen 🙂

  #47233
  AvatarFranke
  Deltagare

  Jag brukade äta asmkt frukost varje morgon förut men tröttnade på att äta så mycket direkt när man vaknar + att behöva laga mat på morgonen tar tid. Jag lagar frukosten (äggröra med bacon) och äter till lunch istället, kaffe med en skvätt grädde i och en avocado ibland fungerar utmärkt om man äter tidig lunch.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.