Måste man verkligen räkna??

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6092
  AvatarHemmamamman
  Deltagare

  Hej alla:-)! Jag har ätit LCHF till och från i säkert ett par år nu. Mår jättebra när jag äter enligt LCHF, men går inte ned i vikt…Har försökt skriva ned vad jag äter osv, men jag orkar inte/missar alltid och då ger jag upp. Fortsätter dock äta maten. Skulle vilja få en kickstart igen nu efter nyår så att det händer något. Hur ska jag äta för att få i mig så lite kolhydrater som möjligt? Måste jag skippa mejeriprodukter(även ost etc)? Måste jag räkna eller tror ni att jag kan lyckas ändå? Försöker äta sådant som ligger under 5g kolhydrater/100 g, det är nog det enda jag kollar. Försöker också undvika för mycket E-ämnen.

  Väger säkert 100 kg nu, är 169 cm lång och kvinna:-).

  Tacksam för alla som orkar svara!

  #92298
  AvatarFender
  Deltagare

  Hej!
  Man behöver nog inte räkna om man följer några tumregler; mat med mindre än 5g kolhydrater per 100 gram. Inga rotfrukter och inget pasta, bröd, potatis eller ris. Du kan detta :-).

  Jag startade igen efter ett års paus med LCHF (skyller min förra återgång till ’socker-fällan’ på äggen, blev såå vansinnig trött på ägg). Nu startade jag igen under mellandagarna, så jag är en vecka in på det nya livet. Vikten och kroppsformen är nog identisk med dina värden. Hoppas på Stranden 2013 😉

  Jag siktar på mindre än 20g kh per dygn. Ibland så kör jag en kontrollberäkning av t.ex någon mejerivara för att veta framgent hur mycket jag kan äta av den varan och fortfarande lyckas med 20g kh per dag.

  Jag är säker på att du kan lyckas även utan att hålla på och räkna hela tiden. det är inte det LCHF går ut på. Det går ut på att hitta en rätt kost för en hälsosam vikt som skall hålla hela livet.

  Den där kickstarten: Testa och köra det som de här på forumet kallar för Fakir en vecka och sen trappa upp kolhydrater någon gram per vecka. Du kommer säkert hitta en kolhydratnivå som passar dig under färden. Sitter själv och funderar på den. Har inte bestämt mig än bara, tycker så mycket om min yoghurt med hallon på kvällen….. den får man ju skippa, men vad är en vecka utan yoghurt om man kan få en boost i viktnedgången? Många veckor kvar här i livet när man kan mumsa yoghurt igen 🙂

  Lycka till!

  #92299
  AvatarLimp
  Deltagare

  Är ditt mål att må bra, kan du alla gånger fortsätta som du börjat med och strunta i räknandet. Ska du prompt gå ner i vikt och kontrollerad, kommer du kanske behöva räkna så småningom. Avvakta en vecka eller två och se vad som händer.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.