Mat som man inte behöver värma när man reser?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Mat som man inte behöver värma när man reser?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #340
  AvatarAngelica83
  Deltagare

  Hejsan! Jag ska snart ut och resa lite i vårt avlånga land. Jag vill förbereda så mycket LCHF-mat som möjligt. Det största problemet är att jag inte kommer ha möjlighet att värma maten och den ska räcka i cirka 2-3 dagar.

  Är det någon som har något bra förslag på LCHF-mat som skulle kunna passa när man reser? :-

  #8465
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Avokado, olika bröd, nötter, ostar, skinka, oliver, tonfisk, kokta ägg
  Du kan ta en kylväska o lägga dit saker med om det går? det är ju inte sommar mera.

  #8468
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Majonnästub, makrill i tomat, sardiner, rökt fläsk, rökt skivad lax, Kiri (gräddsmältost från Skrattande kon) o en gurka

  #8464
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Agneta tror du man kan ha allt det där i i rumsvärme? Jag tror det blir lite härsket. Angelika skulle vara 2-3 daga i bilen utan kyl, men OM han kan ta en kylväska är det ju bra då kan man ladda väskan på 12 v i bilen (i tändaren) Jag förökste hitta på produkter som inte behöver kyla, Ja sardiner går ju bra som A. skrev men fisk och majonnnäs vet jag inte riktigt :- om det e så bra

  #8467
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Majonnäsen innehåller konserveringsmedel så den tror jag inte det är någon fara med. I butikerna förvaras ju inte majonnäs i kyla o genom det lilla hålet som är i en tub tror jag inte många bakterier strömmar.
  Att röka mat var ju en konserveringsmetod innan man hade kylskåp, därför tror jag att rökt fläsk o rökt fisk går bra. Laxen är dessutom vakumförpackad o så länge man inte bryter den är det nog ok.

  Hittade en bra sida på Menyse som tipsar om hållbar mat

  http://www.menyse.com/misc/camping/hallbara_matvaror.htm

  Se upp! Där står att kokta ägg har sämre hållbarhet än färska!
  Kan man inte ha dom i kyl skulle jag nog inte ta med dom, jag har oerhörd respekt för ägg.

  #8461
  AvatarAngelica83
  Deltagare

  En kylväska ska jag ta med men det är ingen som man kan ”ladda upp” bara en gammal modell, men kanske borde jag köpa en ny kylväska innan jag ger mig av. Tack för alla bra tips, länken var jättebra! 🙂

  #8466
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Köper du en kylbox för bilen så se till att den går att ha i ett vanligt urtag hemma också. Jag brukar använda vår när man ska ha kalas o det ska hållas en massa öl/vin kylt o kylskåpet är fullt.

  #8470
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jag läste i DN för några månader sedan om en kvinna som seglade ensam under väldigt långa perioder och hon berättade att ägg håller sig bättre ur kyl än i kyl om man bara kommer ihåg att vända dem var tredje dag. Om det stämmer så borde du kunna ta med okokta ägg på din resa?

  #8462
  Avatarcathrine
  Deltagare

  OKOKTA ägg i en bil med massa packning? De går ju sönder…lätt. Var har du tänkt att hon då kokar äggen? på bilen? nej nu är vi inte i saudiarabien i öknen där kan man faktiskt göra det, berättade min far länge sedan ???
  Får se nu vad hon själv svarar till allt som skrivits här.

  #8469
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Äsch, det där med äggen var mest en tanke jag fick när jag läste agnetasch's inlägg, du behöver inte hoppa på mig för det. Sedan läste jag ingenting om någon bil, jag har ingen aning om hur angelica kommer resa och hur hennes packning ser ut, jag slängde bara ut en tanke/ett förslag och lämnade beslutet upp till henne. Stormkök kan ju vara en idé annars om man vill ha möjlighet att kunna värma mat under resan?

  #8463
  Avatarcathrine
  Deltagare

  😀 😀 Jag hoppar inte på dig, Man många gånger tror det för man inte hör eller ser personen hudan ton den har eller hurdant ansiktsuttryck när man ”talar”. Jag är här för att hjälpa ALLA också mig med frågor. Det har jag varit sen maj-juni dagligen. Men det är bra att man läser hela inlägget förän man svara på den förras svar för den sista alltså nedersta är frågan

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.