Matalternativ när man är i farten/ute på stan?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3726
  Mequila
  Deltagare

  Var lite osäker på vilken tråd detta skulle i, men here goes.

  Har någon tips om bra LCHF-alternativ när man är i farten eller ute på stan och inte har med sig något hemifrån? Har ibland befunnit mig i situationen att jag spontant bestämt att träffa en vän efter jobbet och sen är svimfärdig av hunger innan jag kommer hem (har en bit hem från stan).

  Vad det ibland blivit för egen del i dessa situationer:

  # Delifresh Low Carb-burgaren från Max
  # Ost&bacon-korv (äter korven och slänger brödet) från Pressbyrån
  # Sallad (oftast för dyrt dock)

  Har även nån gång köpt små ostar eller nötter på ICA när jag velat ha något att stå mig på tills jag kommer hem.

  Känner mig dock lite osäker på innehållet i allt man köper ute på stan (t.ex. har jag hört blandade åsikter om Max-burgaren) och tycker ofta att det medför mycket krångel när man ska äta ute.

  Någon som har bra knep för detta?

  #57232
  lousiie
  Deltagare

  Hallå! Jag tycker dina alternativ är helt ok! Skulle tagit detsamma. Det är väl okej nån gång ibland!

  men maxburgaren: välj bort originalsåsen som kommer med och välj bea-såsen istället. kanske kan man lägga till mer ost också? Bea såsen innehåller 0,5 g kh och den andra 7 g kh. så där gör du en vinst! ost och nötter på ica är väl också en jättebra ide. babybelostar funkar också skitbra!!

  #57230
  Franke
  Deltagare

  Det är synd att low-carb burgaren på max inte är high fat, det var väl för extremt för dem :/. Väldigt svåräten måste jag säga :D. Annars:

  * en liten påse paranötter
  * kebabsallad i värsta fall, be gärna om lite mindre sallad och lite mer kött. Utan sås om du är petig, alternativt be om en riktigt fet sås, eller om de kan hälla stekflott över salladen.

  #57236
  Mequila
  Deltagare

  Håller med om att max-burgaren är väldigt svåräten! Ska komma ihåg det där med såsen, även om jag inte är så förtjust i bea. Kollade hemsidan och såg däremot att vitlöksdippen var lägre, 3 g kh tror jag det stod, så det kanske får vara en okej medelväg.

  Jag har undvikit att äta ute mycket för att jag tycker det är lite jobbigt att be om sådana där ändringar i matbeställningen, särskilt när folk inte känner till LCHF så bra. Skulle t.ex. inte våga be någon hälla stekflott på min mat! Har flera ggr hänt att jag druckit kaffe ute och frågat om jag kan få en skvätt grädde i det och svaret är ett vresigt ”mjölk står där borta, ta själv”. En gång hade jag varit och handlat och tog upp en egen gräddförpackning ur min Coop-kasse, till cafétantens förakt :p

  Det här med nötter är lite förvirrande också, vissa sorter är väl inte alls okej? Vilka nötter är bäst?
  Babybel-ostarna är bra tycker jag också, lite dyra bara.

  #57229
  Franke
  Deltagare

  Paranötter är nöten med överlägset bäst kolhydrat-fett ratio. typ 70g fett och 4g kolhydater per 100g. Riktigt goda dessutom, och bra magnesiumtillskott.

  #57235
  Mequila
  Deltagare

  Åh grymt, ska köpa såna idag! Kommer dröja innan jag är hemma ikväll så lär väl bli en Pressbyrån-korv eller nåt till middag.

  #57234
  Mequila
  Deltagare

  Det var visst lättare sagt än gjort. Var in på flera olika mataffärer, vart köper man paranötterna??

  #57228
  Franke
  Deltagare

  Större Willys har dem tex, samt ICA maxi. Letade på coop en gång och hittade inte. Titta inte där jordnötterna finns, utan snarare där du hittar andra mer ovanliga nötter och torkade frukter.

  #57233
  alfons
  Deltagare

  Brukar öpa ölkorv med o kolsar mättar jätte bra willys har tre pack som är helt okey min nödproviant

  #57231
  mctrollet
  Deltagare

  jag tycker det är jättelätt att äta ute… väljer ut en ren köttbit, ber om smör och utan potatis… mätt blir jag oxå, utan att be om nåt extra… =))

  #57227
  Franke
  Deltagare

  Det känns som ni snackar lunchresturanger snarare än middag. Betalar man 70 spänn för en rätt istället för 300 så brukar de vara mindre villiga att krångla, och köttmängden samt fettmängden i mat är väldigt väldigt låg.

  #57237
  JessiKlein
  Deltagare

  Nått jag äter ibland när sambon är sugen på pizza/kebab är en kebabsallad, å då ber jag om extra mycket kebab och fetaost på!
  Det håller jag mig väldigt mätt på och det gör att mitt ”skräpmats sug” blir mättat oxå! 😉

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.