Matfrågor

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2124
  sopprot
  Deltagare

  Behöver handla inför helgen och är lite villrådig…. kanske ni kan hjälpa mig?

  Undrar över cashewnötter. Kan jag äta det? Saltade sådana? Hur mkt per dag är okej?

  Mörk choklad? 70% -hur många bitar är ok per dag? Ett par ggr i veckan? Finns det högre % så köper jag ju det, men min affär har inte så jättestort sortiment.

  #33366
  agnetasch
  Deltagare

  Det är rätt mycket kolhydrater i cashewnötter. Hasselnötter o sötmandel är kh-låga o har bättre fettsammansättning.
  Varför ska du köpa choklad? Det är socker i choklad.

  #33368
  sopprot
  Deltagare

  Är så otroligt sugen på choklad bara. Såg ett resept med vispad grädde och msält höghaltschoklad som verkade bra till fredagsmiddagen. Jaja.
  Tack för tips med nötterna. Men -är det katastroffel att ta en näve salta cashewnötter till mellis eller?

  #33370
  AsaT
  Deltagare

  Paranötter och Macadamiannötter ska visst ha lågt kolhydratinnehåll 🙂 Mörk choklad på 86 % ska väl bara vara det bästa. Att äta mer än ett par rutor av den är knappast möjligt. Finns Mörk choklad med 0 kh på http://www.carbzone.se som jag tänkte prova. Detta vore väl ett bra alternativ om man inte kan avstå choklad helt? som tex jag ::)

  #33369
  BantarMaja
  Deltagare

  Tror det beror helt på individ, jag som inte går ner trots att jag tagit bort alla synliga kolhydrater mm, kan nog inte äta nötter alls för att de är alldeles för energirika, men andra kan äta nötter och ändå minska i vikt.

  Skaldeman skriver i sin bok att de som har problem att minska i vikt på LCHF, kanske inte tål att äta nötter och ost och vin har jag för mig det var, så för min del ska dessa födoämnen bort för en period för att testa.

  Har läst i något annat viktminsknings sammanhang än LCHF att vill man gå ner i vikt så ska man äta MAX 50gr nötter om dagen, men om det är samma på denna kost vet jag inte riktigt.

  #33367
  sopprot
  Deltagare

  Tack för era svar!
  Nu har jag köpt hasselnötter och mandlar ocgh 86 % chokla. Det räcker ju med en ruta för det är så starkt ::)
  Köpte även kokosfett, tänkte prova det i kaffet, eftersom många verkar använda sig av det som fettkälla. Men jag måste medge att det låter skumt 😉

  Fredagsmiddag blir fläskarré med Lohmans bea och en coleslaw. Kidsen får äta något så äckligt som pannkakor till middag…

  #33365
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Finns Mörk choklad med 0 kh på http://www.carbzone.se som jag tänkte prova. Detta vore väl ett bra alternativ om man inte kan avstå choklad helt? som tex jag ::)

  Det är inte 0 kh i deras choklad. Det är en massa sockeralkohol i som dom inte anger att det höjer blodsockret. Läs vad Kostdoktorn anser om den chokladen (eller laxermedlet kanske man skulle säga):

  http://www.kostdoktorn.se/carbzone-och-deras-officiella-lchf-symbol

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.