Mental svacka efter 3 mån. Har frossat. Hur kommer jag på rätt köl igen?!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Mental svacka efter 3 mån. Har frossat. Hur kommer jag på rätt köl igen?!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5720
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej.jag har kännt mig trött och nere pga en en mindre förkylning i en vecka nu. Vet inte om det är det som är anledningen till att allt förbjudet som Godis, chips, mackor och läsk hela tiden snurrar i huvudet. Jag har duktigt motstått men igår gjorde jag lchfpizza på någon mandelbaserad botten och vräkte hejdlöst i mig allt ihop med cocacola zero och rätt mycket vitkålsallad. Räknade att jag ätit 50 gr kollisar igår, bara kvällsmaten 40 gr. Idag vägrade jag äggfrukost utan det blev 2 dl grekisk youghurt med extra grädde och solros/pumpa/linfrö och hackade nötter. Bara det nästan min vanliga dagsranson. Fika mascarpone med hallon och kvällsmat fläskfilégryta med grädde, cremefraiche och massor av kantareller. Tyvärr tryckte jag i mig en hel del av kålsalladen igen (blev över från igår). Nu sitter jag med andra koppen kaffe med hyffsat med grädde i och en liten lchf-snickers.

  Vad har det tagit åt mig??! Ok jag har ju ändå hållt mig till lchf, men det har ju ändå blivit för mycket kollisar. Ca 50 gram per dag. Sabbar jag min viktnedgång nu? Efter påskas när jag fuskade och åt ca 120 gr så stod vågen still i 3 veckor trots extra träning och slit. Det är ju så här jag föreställer mig att kunna äta lchf när jag nått min målvikt (har gått ner 8 kg av 18) eller är det för fritt

  Men stora frågan. Har ni upplevt såhär och kom ni snart på rätt köl och hur mycket sabbade det?

  #88662
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hihi, när JAG frossar blir det en helg med riktig pizza, många hekton godis, bröd och säkert alldeles för mycket vin till det. 😉 Kort sagt – ja, de flesta här har gjort mer eller mindre planerade avsteg någon gång och det brukar inte bli några stora problem om man bara är hård mot sig själv och går på sin vanliga lchf-kost igen direkt efteråt. Problemet blir ofta att har man gjort avsteg så kan dels sockersuget startas upp igen och dels blir det som en sorts mental spärr försvinner (iaf för mig) så att det kan ta ett par dagar (med mer felaktigt ätande) innan man hamnar på rätt köl igen, och då blir skadan större förstås. Så upp i sadeln igen direkt! Inget tänkande i stil med ”allt är förstört, lika bra jag tar en bulle” för det är det mest förrädiska av allt tänk. 🙂

  Som jag brukar tjata om lite varstans här på forumet så är lchf individuellt. Många kan äta 50 gram kh (ibland mer) och ändå hålla sig i ketos. Hur du reagerar och om det sabbade viktnedgången för en kort period vet bara du.

  #88669
  Avatarkatten
  Deltagare

  Bort med det som felar, upp med motivationen och så är man tillbaka på rätt köl igen 🙂

  Måste man inte få leva lite också, äta & dricka gott? Äter man bra, håller sig till ”reglerna” och äter kontrollerat, under veckodagarna är det väl inte hela världen om man äter lite annorlunda under helgen?
  Jag tror att man gör en rejäl otjänst genom att plåga sig med vad man har stoppat i sig, ha ångest över det gör väl mer skada. Ofta ältar man helt i onödan, skapar tankespöken och vill straffa sig själv med diverse metoder.
  Tebax till banan igen, ta nya tag och glöm det som var.

  #88666
  Avatarelinos
  Deltagare

  Jag håller med de andra, upp på banan igen. Jag tror det är viktigt att se det som en livsstilsförändring och då är det inte hela världen om man felar ibland eller går utanför ramarna. Bara man går tillbaka direkt igen 🙂 För att tänka ’då kan jag lika gärna göra det imorgon med, allt är ändå förstört’ är bara att göra sig själv en otjänst. Så upp igen! 🙂

  #88672
  AvatarEfvert
  Deltagare

  Jag fattar inte hur ni vågar falla ur!? Mår ni inte dåligt?? Det räcker med lite lite kolhydrater för att jag ska må skit! När ni känner att ni håller på att trilla dit igen, tänk på hur dåligt ni mår efteråt. Då är det kanske inte värt det.

  #88668
  Avatarpiper
  Deltagare

  Upp i sadeln igen! Bit ihop och skit i vågen de kommande fyra-fem dagarna och allt är återställt och bra igen. Vi är bara människor…

  #88663
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Efvert: Det där är ju också individuellt. Jag blir uppsvälld och gasig, men annars händer inget särskilt när jag gör avsteg. Andra, som du själv, mår sämre.

  #88664
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag blir oxå uppsvälld o gasig. Fisarna luktar INTE gott.
  Fuskade i fredgas o lördags, när vi hade kalas för dottern.
  Nu r jag med på banan igen.

  #88670
  Avatarkatten
  Deltagare

  Om det ”bara” gällde att tänka efter före så skulle ju ingen dricka alkoholhaltiga drycker o bli bakfull. Hur många gånger har man inte rattat porslinsbussen och tänkt ”aldrig mer” bara för att festa glatt några veckor senare.

  #88665
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Ha ha, porslinsbussen, det ordet har jag aldrig hört innan….

  #88671
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Tack för era svar! Jag satte hårt mot hårt och hoppade upp i sadeln igen. För någon vecka framåt kommer jag ta bort alla grönsaker så jag landar på -10 gr istället för 15-20. Vet ej om det spelar roll, men man får väl vara lite hård mot sig själv oxå. ��

  #88667
  Avatarelinos
  Deltagare

  Jag tror det kommer gå finfint om du lägger dig så lågt. Då brukar man återhämta sig lite snabbare 🙂

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.